Bro i Fælledparken

35 meter lang stålbro
I forbindelse med Københavns Kommunes fornyelse af Fælledparken har CG Jensen etableret en ny stålbro over søen i parken. Den nye bro vil tilbyde parkens brugere nye og varierede oplevelser i naturen ved søen og øge områdets rekreative værdi. Gangbroen er placeret hvor søen er smallest, hvilket giver den korteste vej over søen og minimerer ændringer i beplantning og terræn. Søbredderne forbliver uændrede og broens fundamenter vil ikke være synlige, når den er færdig.

Af hensyn til parken er arbejdet med fundamenterne blevet udført med lette maskiner og materialer transporteret i små mængder. Det har kun været nødvendigt at fælde nogle få træer for at give plads til kran og brofundamenter.

Broen danner en bue over vandet. Rækværket er udført i bøjet stangstål med gittermønster. Brodæk og håndlister er udført i miljøcertificeret Accoya-træ. Det er første gang at Københavns Kommune og CG Jensen udfører et projekt i Accoya træ, som er et bæredygtigt alternativ til tropisk træ. Det lyse træ vil patinere med tiden og få en grå overflade. Træets egenskaber betyder, at trædækket på den nye bro ikke skal overfladebehandles.

Den 33 tons tunge og 35 meter lange bro blev transporteret fra Polen og monteret i ét stykke med hjælp fra Danmarks største mobilkran.

Se referenceblad

CG Jensen A/S   |   Fabriksparken 37   |   2600 Glostrup   |   Tlf. 43 44 68 00   |   CVR 30517628  |   info@cgjensen.dk