Karrebæksminde Havn, Næstved

I 1936 blev klapbroen i Karrebæksminde konstrueret og bygget af ingeniør CG Jensen, der har lagt navn til det nuværende CG Jensen A/S.

Nu har CG Jensen igen arbejdet på broen i Karrebæksminde Havn. Denne gang med udskiftning af de 50 år gamle træpæle, der skal forhindre skibene i at sejle ind i broen.

De to nye duc d’alber er hver udført af 2 stk. Peiner PSP 600 stålpæle, som er banket omkring 10 meter ned i havbunden og beklædt med fendere af gummi.

Hver af de fire pæle har en vægt på ca. 3,5 ton og er forstærket med ekstra påsvejste sidelasker og sidelåse, for at kunne klare den hårde påvirkning, som en påsejling giver.

Udførelsen af arbejdet med fjernelse af de eksisterende duc d’albere i træ, ramning af Peinerpæle og montering af gummifendere var en stor udfordring på grund af de vanskelige forhold med voldsom strøm, skiftende i begge retninger. Opgaven blev dog løst på kort tid og til bygherrens fulde tilfredshed.

Se referenceblad

Projektfakta:  
Bygherre:
Byggeperiode:
Entrepriseform:
Kontraktsum:
Næstved Kommune
August 2009 - november 2009
Hovedentreprise
0,8 mio. kr. ekskl. moms

CG Jensen A/S   |   Fabriksparken 37   |   2600 Glostrup   |   Tlf. 43 44 68 00   |   CVR 30517628  |   info@cgjensen.dk