CG Jensen vinder IABSE Konstruktionspris 2018

CG Jensen har i konsortium med Barslund, Krilov Arkitekter og ISC Rådgivende ingeniører opført Danmarks længste kompositbro for Banedanmark – også kendt som TP 30.

Den 512 meter lange bro blev opført som del af en totalentreprise i et glimrende samarbejde parterne imellem. Nu bliver holdindsatsen og resultatet anerkendt med den prestigefyldte IABSE Konstruktionspris 2018. 

“Jeg synes, det er flot. Som totalentreprenør var vi meget aktive, og rådgiverne lyttede og indarbejdede vores ideer, så vi sammen kunne finde de rigtige løsninger. Det betød, at vi fik en mere effektiv udførelse  – og at broen også blev billigere at udføre. Det er ikke altid tilfældet med store projekter”, siger divisionschef for Stål, Henrik Berg, om det succesfulde samarbejde.

En enorm opførelse – men med minimale gener

Jernbanebroen TP 30 er en del af den nye højhastighedsbane mellem København og Ringsted – beliggende ved Vallensbæk.  Det var derfor vigtigt at opføre broen på en måde, så man forstyrrede trafikken på motorvejen mindst muligt, da den er en af hovedindfaldsvejene til København. 

Det lykkedes til fulde, og montagen af den godt 3.200 ton tunge ståloverbygning blev således udført, så trafikken kun blev lukket ned i to weekender. 

“Jeg syntes, det er en meget stor ære, at valget faldt på TP30 projektet, som vi har haft meget stor indflydelse på helt fra start”, siger divisionschef for Beton, Bendy Zimmerman Pedersen om anerkendelsen af den succesfulde opførelse.

Prisoverrækkelsen finder sted i april 2019.

Tilbage til oversigt