Handbjerg Marina

Ny lystbådehavn
Snart kan den lille Limfjordsby Handbjerg byde velkommen til turister og lystsejlere i byens nye lystbådehavn, Handbjerg Marina. Marinaen vil få plads til 300-400 både, og vil udover bådpladserne byde på moderne faciliteter. Området, marinaen ligger i, er et naturskønt område, hvor der også etableres to gode badestrande.

Det fulde projekt er delt op i to etaper, hvor den første etape, der er udført af CG Jensen, omfattede etableringen af selve havnen med ny pier og moler.

Området, hvor lystbådehavnen er anlagt, er meget lavvandet, så for at sikre tilstrækkelig vanddybde ved indsejlingen til havnen, blev havnen anlagt som en såkaldt øhavn – en kunstig ø ud for kysten, der er etableret af det materiale, som er gravet op i havnebassinet.

Marinaen er etableret af eksisterende materialer på stedet således, at der er jordbalance mellem det, der blev bortgravet og det, der blev benyttet til opbygning af pier og ø. Der er således ikke tilført materialer ud over sten til stenkastninger, fiberdug og grus/ral til kørevej mv.

Til opfyldning bag bolværket har vi anvendt rene sandmaterialer, som blev opgravet i det nye bassin. Som afslutning mod fjorden har vi etableret sandstrand både på pieren og på øen.

Anden etape indeholder hovedbygningen og diverse faciliteter. Desuden skal der anlægges parkeringspladser, veje, belysning og installationer.

Se referenceblad

Projektfakta:  
Bygherre:
Byggeperiode:
Entrepriseform:
Handbjerg Marina A/S
Juni 2013 - oktober 2013
Hovedentreprise

CG Jensen A/S   |   Fabriksparken 37   |   2600 Glostrup   |   Tlf. 43 44 68 00   |   CVR 30517628  |   info@cgjensen.dk