Ny type parkeringshus

Teglholmen i Københavns Sydhavn er under byudvikling til et beboelsesområde med blandet erhverv.

Ejendomsudviklingsselskabet Sjælsø har påbegyndt byggeriet af ”Bolværket”, som er en boligkarré med 206 familieboliger. For ”Bolværkets” beboere og for Sjælsøs efterfølgende projekter på Teglholmen opføres et parkeringshus med plads til ca. 250 biler.

Parkeringshuset er opført i et samarbejde mellem CG Jensen og P-Plan, hvor P-Plan er den projekterende partner og CG Jensen er den udførende.

Tyske Goldbeck har leveret et parkeringshus baseret på standard modulelementer med søjler og dragere i stål og dækkene som betonelementer, en såkaldt kompositkonstruktion. Huset er optimeret i produktionen, blandt andet ved at dækelementerne er leveret med færdige overflader. Trappetårnene er opsat først og har tjent som adgangsvej til etagerne under byggeriet. Autoværn blev  opsat umiddelbart efter dækelementerne var på plads og har derfor også fungeret som rækværk i byggeperioden. Ligesom føringsvejene har fungeret som midlertidig afstivning af søjledragersystemet.

Parkeringshuset har derfor været hurtigt at opføre, da først fundamentet var støbt. P-huset blev opført på kun 10 uger fra start på pladsen til færdiggørelsen af de 246 parkeringspladser. Hvis der senere viser sig et behov for flere parkeringspladser, kan huset nemt udvides både i højde og længde.

På positivsiden kan også nævnes:

- P-huset er ikke krævet sprinklet af Københavns Kommune.
- Dækelementerne er i ekstra korrosionsklasse
  (XD3 iht EN 1992-1-1).
- P-huset overholder seneste udgave af det danske annex til
  EN 1991-1-1.

Se referenceblad

Projektfakta  
Bygherre:
Byggeperiode:
Entrepriseform:
Parkeringslauget Teglholmen
november 2012 - marts 2014
Totalentreprise

CG Jensen A/S   |   Fabriksparken 37   |   2600 Glostrup   |   Tlf. 43 44 68 00   |   CVR 30517628  |   info@cgjensen.dk