Grøn Top nomineret til Klimaprisen

CG Jensens Grønne Top er udvalgt som finalist i kategorien Klimaprisen. Vinderen bliver offentliggjort ved gallashowet Building Awards den 9. november, hvor der uddeles en rækker priser, som hylder og sætter fokus på udviklingen af Dansk Byggeri.

CG Jensen har udviklet en Grøn Top, der er en mobil platform med fire solcellepaneler og to vindturbiner, der kan monteres på toppen af containere og kontormoduler på CG Jensens byggepladser. Initiativet er nu blevet udvalgt som en af fire finalister i kategorien Klimaprisen.

”Det er vi da stolte over. At der er nogen, der finder vores udviklingsprojekt så interessant, at det kan indgå i sammenligning med andre projekter, der ellers rulles ud i en noget større skala”, siger divisionschef i Beton Øst, Bendy Pedersen, der sammen med el-ansvarlig i CG Jensen, Kim e. Schustin, har lagt en stor indsats i projektet.

”Der er brugt mange timer og tanker. Det er fantastisk, at det nu bliver belønnet og at vi har en mulighed for at vise projektet frem til omverdenen”, siger el-ansvarlig i CG Jensen, Kim E. Schustin.

Den Grønne Top udsprang af CG Jensens ønske om at levere grøn strøm via en kombination af solceller og vindturbiner.

”Det var vigtigt for os, at vi fik udviklet konceptet på en håndterbar måde, så den grønne platform var nem at installere via en plug and play løsning, der er nem at håndtere på byggepladserne”, forklarer divisionschef i Beton Øst, Bendy Pedersen.

Grøn omstilling

CG Jensen har kørt udviklingsprojektet som et led i sin grønne omstilling. For nylig har CG Jensen lanceret version 2.0 af Den Grønne Top, der ventes at kunne producere op mod 12.000 kilowatt årligt. Den nye version byder blandt andet på vindturbiner, der er tre gange så høje og brede som den første udgave.

”Vi har sat et mål om at øge vores egenproduktion af grøn strøm fra vedvarende energikilder som sol og vind, så vi kan reducere vores klimapåvirkning og CO2 udledning. Den Grønne top kan både virke til gavn på den enkelte byggeplads, men er også er meget mobil og kan efter byggepladsens ophør flyttes til den næste byggeplads”, siger bæredygtighedschef i CG Jensen, Poul-Erik Olsen.

CG Jensen har foreløbig fået produceret fire Grønne Toppe. De er fordelt på byggepladser som UN17 Village i Ørestad Syd og snart også Gladsaxe Genbrugsstation. Herudover har CG Jensen også opsat en grøn top på Mærsk hovedkontoret på Esplanaden.