P-hus på Teglholmen

På Teglholmen i Københavns Sydhavn har CG Jensen i totalentreprise opført et parkeringshus med plads til i første omgang 246 biler. Tre år senere har vi efter ønske fra bygherren Sjælsø Management udvidet p-huset til knap dobbelt kapacitet, så det nu rummer i alt 448 pladser.

Byggeri Øst har opført p-huset i samarbejde med vores betondivisioner samt tyske Goldbeck, der har udviklet og leveret et parkeringshus baseret på standard modulelementer med søjler og dragere i stål og dækkene som betonelementer, en såkaldt kompositkonstruktion.

P-huset er optimeret i produktionen, blandt andet ved at dækelementerne er leveret med færdige overflader.


Det har været en stor gevinst for os, at CG Jensen kunne udvide vores p-hus til dobbeltkapacitet på en enkel og fleksibel måde. Det er en løsning, vi er rigtig glade for.

Peter Ebbesen
Teknisk direktør, Sjælsø Management

Først opsatte vi trappetårnene, som under byggeriet har tjent som adgangsvej til etagerne. Autoværn blev opsat umiddelbart efter, at dækelementerne var på plads, og de har derfor også kunnet fungere som rækværk i byggeperioden, ligesom føringsvejene har fungeret som midlertidig afstivning i søjledragersystemet.

Facaden består af tre millimeter tykke perforerede og eloxerede aluminiums kassetter fastgjort på en underkonstruktion.

Parkeringshuset var hurtigt at opføre, da først fundamentet var støbt. Det tog kun 10 uger, fra vi startede på pladsen, til parkeringshuset stod klar.