Template for indlæg

Facadesikring CG Jensen har i hovedentreprise udført en facadesikring af Rigshospitalets 17-etagers hovedbygning i København. Her havde løse sten fra…

Facadesikring
CG Jensen har i hovedentreprise udført en facadesikring af Rigshospitalets 17-etagers hovedbygning i København.

Her havde løse sten fra facadens betonbrystninger gennem længere tid skabt problemer. De små sten dryssede af, hvilket både ødelagde facaden og udgjorde en sikkerhedsrisiko.

For at sikre mod nedfald af sten, har CG Jensens division for Betonrenovering monteret et finmasket titan-net, som skal holde på facadens småsten og på den måde forlænge facadens levetid. Titan-nettet er skruet fast i betonen på over- og undersider i intet mindre end 60.000 fastgørelser. Nettet er meget tyndt og selv på kort afstand er det næsten usynligt.

Jeg kan i hvert fald anbefale CG Jensen. Jeg har kun positivt at sige, for det er rare og hensynsfulde håndværkere, der har forstået at tage hensyn – ikke mindst til personale og patienter. Vi har haft et rigtig godt samarbejde – faktisk så godt, at de er her på Rigshospitalet endnu, hvor de udfører nye opgaver og betonreparationer for os.

Grethe Lyder Andersen,
Teknisk Controller, Center for Ejendomme, Region Hovedstaden

Der var tale om en sikkerhedsmæssig udfordrende opgave. Vi måtte montere ankerliner mellem søjlerne på facaden, hvorpå der kunne hægtes en faldsikringssele. Derudover anvendte vi et specialfremstillet sikkerhedsgitter.

Betonrenoveringen blev udført i tæt samarbejde med Cowi og har siden ført til flere tillægsopgaver på Rigshospitalet for vores Betonrenoveringsdivision.