CG Jensen tæt på rekordår

2020 har været endnu et godt år for den landsdækkende bygge- og anlægsentreprenør CG Jensen, der trods pandemien kun er et mulehår fra at matche sin hidtidige rekord i både omsætning og overskud.

08/04/2021

CG Jensen tæt på rekordår

2020 har været endnu et godt år for den landsdækkende bygge- og anlægsentreprenør CG Jensen, der trods pandemien kun er et mulehår fra at matche sin hidtidige rekord i både omsætning og overskud. Firmaet har tjent godt 500 millioner kroner på fem år.

End ikke corona kan vælte CG Jensens medarbejdere omkuld.

”Trods årets svære og anderledes arbejdsvilkår har vores medarbejdere med stor dygtighed og fleksibilitet fundet nye effektive måder at arbejde på – og altid med CG Jensen værdierne i behold. Det gør mig glad og stolt”, siger adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen, om det gedigne 2020-årsregnskab.

Bygge- og anlægsentreprenøren med kontorer i Glostrup, Odense og Harlev har omsat for ikke mindre end 1.627 millioner kroner i 2020, hvilket er en stigning på godt 12 procent i forhold til året før. Og indtjeningen følger med for virksomheden, der råder over en af Danmarks største egenproduktioner.”Takket være en smidig organisation og et stærkt, internt samarbejde mellem vores mange dygtige fagdivisioner har vores medarbejdere kunnet præstere en flot overskudsgrad på 6,1 procent samt et solidt overskud før skat på 106 millioner kroner. Det er rigtig godt gået”, siger adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen.

Rekordstor ordrebeholdning

2021 ser ligeledes ud til at blive et travlt år for den delvist medarbejderejede virksomhed, der ikke kun insisterer på at levere en høj faglighed, men også et godt arbejdsmiljø og en social ansvarlig tilgang i opgaveløsningen. Ordrebogen bugner med 2.738 millioner og CG Jensen har herudover en stærk ordrepipeline.

”Vi glade for, at mange nye kunder er kommet til og at mange gamle kunder igen og igen vender tilbage. I CG Jensen gør vi os umage – både fagligt og socialt – og vi vil gøre, hvad vi kan for at leve op til tilliden”, siger adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen om de mange ordrer.

CG Jensen vil være klimaneutral i 2029

CG Jensen har ikke kun fart på produktionen, men også den grønne omstilling. Den danskejede virksomhed har meldt ud, at man arbejder på at blive klimaneutral allerede i 2029.

”I CG Jensen udfører vi størstedelen af jobbene med eget materiel og egne folk. Det betyder, at vi – ved hjælp af teknologi og medarbejdernes omstillingsparathed – har god mulighed for at påvirke de fleste led i vores produktion – fra projektering og udførelse til efterfølgende drift og vedligehold”, siger adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen, om arbejdet med at optimere processer og udvikle medarbejdernes kompetencer, så de grønne ambitioner for alvor kan tage fart.

Som noget nyt har bygge- og anlægsentreprenøren senest udviklet ’CG Jensens Grønne Top’, hvis solceller og vindturbiner på skurvognstagene, skal være med til at gøre firmaets byggepladser delvist selvforsynende. Projektet er blevet til i forbindelse med de indledende arbejder til et af Nordens mest bæredygtige byggerier, hvor man også har arbejdet med delvist at erstatte beton med træ samt genbrug af materialer og brug af grønnere brændsel. 

Udover viljen og evnen til innovation har CG Jensen også de nødvendige økonomiske muskler til rettidigt at foretage de nødvendige investeringer.

”CG Jensens økonomiske fundament er særdeles robust. Det giver os frihed til at arbejde med en lang række strategiske emner, herunder nye bæredygtig tiltag”, siger adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen og henviser til firmaets solide egenkapital og soliditet.

Vi har brug for flere kvinder på byggepladsen

CG Jensen har igennem flere år arbejdet på at få flere kvinder ind i bygge- og anlægsbranchen. Hver femte bygge- og projektleder i entreprenørfirmaet er i dag en kvinde – og for fire år siden fik firmaet sin første kvindelige formand og lærling. Siden er flere kvindelige lærlinge kommet til.

”Det er vores erfaring, at diversitet på arbejdspladsen styrker både arbejdsmiljøet og opgaveløsningen. Derfor kan vi anbefale branchen at rekruttere bredere, end det er tilfældet i dag”, siger adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen, der er medinitiativtager til den årligt tilbagevendende konference og prisuddeling Byggeriets Diversitetsdag samt en del af ambassadørkorpset for diversitet i Foreningen for Byggeriets Samfundsansvar. 

Af firmaets andre mærkesager kan nævnes forebyggelse af nedslidning med blandt andet morgengymnastik i skurvogne og på kontorer samt en lang og stolt tradition for at tage lærlinge og praktikanter. CG Jensen har p.t. 41 lærlinge svarende til cirka 10 procent af de timelønsansatte.

Du kan finde vores årsberetning og rapport her