Hempel HQ2

Udvidelse af Hempels hovedkontor HQ2 i Kongens Lyngby

CG Jensen har i totalentreprise opført malingproducenten Hempels nye administrationsbygning HQ2.

Det nye byggeri indeholder reception, auditorium, mødefaciliteter, kontorer samt fitnessområde. På de øverste etager findes teknik, konferencefaciliteter og tagterrasser, mens der i kælderen og i halvdelen af stueetagen er indrettet parkering.

Vores Byggeridivision har udført al elementmontagen på det næsten 12.000 kvadratmeter store byggeri som egenproduktion.


Vi har været tilfredse med samarbejdet med CG Jensen. De har præsteret et flot resultat  – og vi har været glade for at kunne tage vores nye bygning i brug,

Michael Steen Petersen
Teknisk direktør i Hempel om CG Jensens udvidelse af Hempel Campus fordelt på tre kontrakter

HQ2 består af to forskudte bygningskroppe i henholdsvis fem og seks etager. Etageadskillelserne har vi opført som huldæk understøttet af HSQ komposit-stålbjælker.

HQ2 er opført ved siden af Hempels eksisterende hovedkvarter HQ1. De to afdelinger er forbundet via en 60 meter lang stål-gangbro tværs over Lundtoftegårdsvej, som vores Ståldivision har monteret.

Inspireret af malingens verden

Årstidernes Arkitekter A/S har sat stregerne til det markante domicil, som er gennemsyret at høj kvalitet, og hvor der er kælet for alle detaljer.

Omdrejningspunktet er en unik spiralformet trappe i det centrale atrium. Den er inspireret af den organiske form, der opstår, når to farver maling røres sammen.

Projektet har været underlagt en stram tidsstyring. Det har krævet en god intern koordinering i CG Jensen, og som altid har ordentlighed været et nøgleord i såvel udførelsen som i samarbejdet.

Alle jord-, kloak, in situ-betonarbejder samt stålkonstruktioner har vi udført i egenproduktion.

HQ2 er opført til sølv efter DGNB-certificeringen, som omfatter kriterier inden for miljømæssig-, økonomisk- og social-, teknisk- og proces-kvalitet, CG Jensen har tidligere udført en udvidelse af Hempels hovedkontor HQ1, som blandt andet indeholder laboratorium og kontorer.