Kontrol- og Vedligeholdelsescenter for Hovedstadens Letbane

I totalentreprise har CG Jensen opført det 9.000 kvadratmeter store Kontrol- og Vedligeholdelsescenter for Hovedstadens Letbane.

Kontrol- og Vedligeholdelsescenteret er beliggende i Glostrup, og bygningen rummer både en operationel del med opmarchspor og værksted til drift og vedligehold af letbanetogene og en administrativ del, hvorfra driften skal styres, når Letbanen i 2025 kører sin første tur mellem Ishøj og Lyngby.

BBP ARKITEKTER har tegnet bygningen, som er inspireret af jernbanens materialer og farver med rustfarvede cortenplader og tre meter høje porte.

Installationspakken i bygningen har været omfattende, og der har været høje krav til indeklimaet. Både af hensyn til de kommende medarbejdere, men også af hensyn til det tekniske udstyr med hensyn til temperatur, fugt og støv.

CG Jensen har opført bygningen med alle beton- og stålarbejder i egenproduktion. Vores Ståldivision har blandt andet leveret og monteret alle stålkonstruktioner og -elementer til bygningen – i alt 331 ton stål.


CG Jensen har været gode til at finde løsninger – og samtidig har de fokus på kvalitet og arbejdsmiljø., de har en stolthed omkring det, de laver. Det er fantastisk og det har givet tillid og ro.

Arnaud Guilbert
Construction Manager i Metroselskabet og Hovedstadens Letbane om opførelsen af Kontrol- og Vedligeholdelsescentret CMC til den kommende Hovedstadens Letbane

CG Jensen har stået for projektering og udførelse af CMC-bygningen i tæt samarbejde med bygherre, rådgivere, forsyningsselskaber, myndigheder og øvrige aktører.

Vi har haft stort fokus på arbejdsmiljø igennem hele projektet – lige fra den indledende projektering til udførelsen og den endelige drift.

CG Jensens totalentreprise omfatter byggemodning af den tre en halv hektar store grund med omfattende installationer og mange krydsninger mellem forsyningsledninger og kloakrør.

Desuden anlægger vi alle letbanesporene på grunden, og vores gartnere og brolæggere lægger sidste hånd på værket med belægninger, inventar og beplantning.

CG Jensen har afleveret Letbanens Kontrol- og Vedligeholdelsescenter til en yderst tilfreds bygherre.