Himmelbyen

Gigantisk bolig- og erhvervskompleks i Ørestad

I Ørestad Syd på Amager i København har CG Jensens Byggeridivision opført Himmelbyen, der omfatter i alt 28.000 kvadratmeter med boliger og erhverv.

CG Jensen har opført Himmelbyen i totalentreprise.

Himmelbyen er et helt særligt byggeprojekt. De fire nederste etager rummer erhverv. Herover, i 18 meters højde, har vi opført et beboelseskvarter bestående af 21 byhuse og 107 lejligheder med en unik udsigt ud over hele bydelen og Kalvebod Fælled.

Det enorme byggeri er udført i forskellige bygningshøjder og varieret materialesammensætning. Markante udvendige trappeforløb i træ bryder de store lyse facader i byggeriet. Trapperne leder op til et hævet terræn beliggende 18 meter over byens gader, og her findes et grønt og åbent gårdrum, omkranset af boligbebyggelsens varierende højder. Det grønne uderum danner den fælles kerne for beboerne i den hævede by. Herfra er der ligeledes ankomst til alle boligerne, der udover trapperne også kan tilgås via tre elevatorer med indgang fra de omkringliggende gader.

CG Jensen har opført Himmelbyen i totalentreprise. Det er er et stort og komplekst byggeri, som har stillet høje krav til samarbejdet mellem arkitekt, rådgivere og underentreprenører. Det gælder også internt i CG Jensen, hvor betonarbejder, elementmontage og gartnerarbejder er udført som egenproduktioner på tværs af vores divisioner.