Trekroner Kirke

In situ støbt prisnomineret kirke

I Trekroner ved Roskilde har CG Jensen i storentreprise opført en in situ støbt betonkirke. Kirken har fået stor ros for sin arkitektur og bløde, organiske former og blev i 2019 nomineret til årets in situ-pris.

Trekroner Kirke har stort set ingen rette linjer og ingen vinduer i almindelig forstand. Lyset kommer til gengæld ind i kirken fra oven via ovenlysvinduer.

CG Jensen har udført alle stålarbejder på kirken, herunder kirkens tag, som er bygget op som en stålkonstruktion med trapezplader og kileskåret isolering pålagt sort tagpap og ovenlysvinduer i en alu-konstruktion.

Stålarbejderne omfatter 25 ton konstruktionsstål og 270 kvadratmeter trapezplader.

I tagkonstruktionen er alle bærende elementer udført af stålbjælker, hvorpå der er monteret trapezplader som bærende underlag for den resterende tagopbygning.

Der indgår desuden en række valsede stålprofiler, som følger betonvæggenes og ovenlysenes buede former. Netop de buede og runde former betød, at opgaven var kompliceret at udføre og stillede store præcisionskrav ved fremstillingen af stålelementerne.


CG Jensen mønstrer et ekstremt højt fagligt niveau. Deres kombination af dygtighed, engagement og evne til at tale om tingene har ført til et fantastisk godt resultat.

Nicolai Overgaard
Adm. direktør, Rørbæk og Møller Arkitekter

CG Jensen har tillige udført alle betonarbejder på kirken samt ledningsarbejder i terræn og terrænregulering omkring bygningen. Vi har også stået for al drift og vedligehold på byggepladsen i hele byggeperioden.

For vores betondivision har den afrundede betonkonstruktion været en spændende og kompleks sag at opføre. Bygningsstrukturen betyder, at flere betonydervægge krydser med indervægge. Det krævede særlige støbeforme, som blev specialfremstillet til formålet.

I forbindelse med opførelsen har vi udført i alt ni in situ støbninger med 326 individuelt fremstillede forme og brugt cirka 1000 kubikmeter beton.

Trekroner Kirke er fleksibelt indrettet, så den med sine 520 kvadratmeter kan rumme både gudstjenester, traditionelle ceremonier og koncerter. Ved særlige arrangementer kan våbenhuset inddrages til udvidelse af kirkerummet, hvilket giver plads til i alt 300 kirkegængere.