Udsigten – Ny Retspsykiatri Sct. Hans

CG Jensens anlægsgartnere kan snart lægge sidste hånd på en række små grønne oaser og en aktivitetshave på størrelse med en fodboldbane bag murene på Ny Retspsykiatri Sct. Hans

21/05/2021

UDSIGTEN – NY RETSPSYKIATRI SCT. HANS

CG Jensens anlægsgartnere kan snart lægge sidste hånd på en række små grønne oaser og en aktivitetshave på størrelse med en fodboldbane bag murene på Ny Retspsykiatri Sct. Hans

Her er Region Hovedstaden i gang med at opføre ”Udsigten”, som er et nyt center for retspsykiatrisk behandling på en 40.000 kvadratmeter stor grund, som skråner ned til Roskilde Fjord.

Alle gartner- og belægningsarbejder i og omkring det nye center udføres af CG Jensens Gartnerdivision.

Udsigten opføres ved siden af det gamle Sct. Hans Hospital, som i mere end 200 år har dannet ramme om behandling og pleje af psykiatriske patienter i hovedstaden.

Grønt er godt

På Ny Retspsykiatri Sct. Hans spiller de grønne omgivelser en helt central rolle.

Alle 126 patientstuer har udsigt til grønne områder. Enten til Roskilde Fjord, gårdhaver i forskellige udformninger eller den store aktivitetshave, som ligger midt i bebyggelsen.

Aktivitetshaven er på størrelse med en fodboldbane og skråner ned mod Roskilde Fjord.

Her har CG Jensen etableret terræntrapper, løbestier, basketbane, træningsredskaber og opholdsområder.

Var det ikke for de fire en halv meter høje mure, som omkranser området, ligner det næsten et feriested, med blomster, japanske kirsebærtræer, parasoller og skulpturer.

Grønne omgivelser, masser af lys, og motion er kommet i fokus inden for retspsykiatrien som led i en gennemgribende modernisering af området. Grønt er kort sagt godt for det mentale helbred.

Farven rød er derimod bandlyst inden for murene på Udsigten – ligesom alt inventar er solidt forankret af hensyn til sikkerhed.

Det fortæller Mads Ladegaard, som er CG Jensens formand på projektet. Han kan også fortælle, at der af sikkerhedshensyn ikke må være fliser eller hård belægning på området.

Basketbaner og blød belægning

Derfor har vores gartnere lagt OB- og gummibelægninger på store dele af området, blandt andet på basketbaner og løbestier.

Til juni skal de plante endnu mere grønt i form af blomster og græs.

CG Jensens entreprise omfatter udførelse af alle jordarbejder på området. Blandt andet udlægning af muld, grubning, kultivering, finplanering samt etablering af dræn og tilslutning til afløbsrender.

Dertil kommer etablering af grønne sedum-tage på bygningerne.

Uden for det lukkede område etablerer vi P-pladser og cykelparkering samt diverse belægninger.

CG Jensen afleverer Sct. Hans i juli, og som led i entreprisen skal vores gartnere fortsat stå for vedligehold, gødning og vanding af de grønne arealer i et år efter afleveringen.

Til efteråret åbner Udsigten portene for 126 patienter og 400 medarbejdere.

Læs mere om vores kompetencer inden for gartner og belægning her