Altaner til nybyggeri

Altaner til UN17 Village

UN 17 Village er opført på spidsen af Ørestad Syd. Byggeriet består af fem forskellige boligkarreer, herunder en syv etagers høj bebyggelse, hvor træ udgør den bærende konstruktion. De fem ejendomme på i alt 35.000 kvadratmeter rummer 535 lejeboliger og byder på en række fællesfunktioner i stueetager og tagflader.

CG Jensen har opført byggeriet i totalentreprise. En stor del af arbejdet er udført som egenproduktion – herunder ramning af pæle, betonarbejder, elementmontage, facadebeklædning, stålarbejder og aptering.

CG Jensens division Stål har monteret i alt 237 altaner fordelt på fire bygninger, fra 1-6. sal. Divisionen har håndteret 20 forskellige typer altaner.

Proces

Processen er opstartet med montage af altanbeslag på bygningerne i henholdsvis betonvægge, træsøjler og facadekassetter. Når altanbeslagene er monterede, er facaderne blevet færdigmonterede, inden selve altanen er blevet monteret. Processen er foregået med en kran, som hejser altanerne op, mens en smed i en lift styrer altanen på plads. Altanen et monteret med ekspansionsbolte. Der er monteret 8-10 altaner om dagen.

Når altanerne er blevet monteret, er de blevet rettet op og der er udført brandlukninger omkring dem. Der er også monteret trinbræt foran altandøren og bolte på skråstiverne er blevet smurt med loctite.

Logistik

I planlægningen har det været vigtigt med en tæt dialog mellem facademontage, gartnerarbejder og altanmontage, da disse processer er afhængige af hinanden. Det er løbende planlagt, hvilke facader der har skullet prioriteres, så alle involverede har kunnet nå bedst i mål med deres arbejder.

Da pladsen har været trang og der er vægtbegrænsning i gårdene, har det været en udfordring at finde kraner, der passer til opgaven.

Mange stålarbejder på projektet

Udover altaner har CG Jensen division Stål udført en række øvrige stålarbejder på UN17 – herunder vinkeljern til at holde CLT dæk samt beslag til træsøjler, fastholdelse af murkrone, fastgørelse af facadekassetter, svalegange og betonplantekasser.

Herudover har divisionen desuden monteret rækværker til tage og svalegange samt ståltrapper og 24 taghuse.