CG Jensen afleverer endnu en boligblok i UN17 Village

CG Jensen har nu afleveret tre ud af fem boligblokke på projektet UN17 Village på spidsen af Ørestad Syd. Projektchef roser både proces og resultat.

”Det har været en meget rolig afleveringsproces. Holdet har formået at køre en super struktureret proces, hvor der er koordineret med alle parter rettidigt, samtidig med at der styr på dokumentation og ibrugtagning”, fortæller projektchef i division Byggeri Øst, Asbjørn Shannon.

CG Jensen opfører UN17 Village projektet i totalentreprise for ejendomskoncernen Nrep og med hjælp fra blandt andet rådgivende ingeniør Artelia. Gennem konkrete tiltag har projektet gennem hele processen adresseret de 17 verdensmål.

UN17 Village projektet består af i alt 35.000 kvadratmeter fordelt på fem boligblokke. I byggeprocessen har CG Jensens medarbejdere undervejs fokuseret på at bruge CO2 besparende løsninger og materialer og det arbejde fortsætter under opførelsen af de sidste to blokke.

Mens der i de to andre afsluttede boligblokke har været arbejdet med træ i form af CLT dæk, limtræssøjler og træfacadekassetter, er der i NOLI bygningen i blandt andet betonvægge og sandwichfacadeelementer benyttet kompositcementen FUTURECEM, der har et lavere CO2 aftryk end traditionel beton – og i trappeopgangene er trappeelementer støbt med tilslag af marksten direkte fra byggepladsen.

Indeklima og drift

CG Jensens medarbejdere har også arbejdet for at skabe et godt indeklima i lejlighederne – og den ene af de tre afleverede boligblokke har netop opnået den amerikanske certificering WELL v2 Platin, der blandt andet belønner et godt indeklima, materialer med lavere afgasning og en drift med et lavere energiforbrug.

”Vi har undervejs fokuseret mere på ressourceforbrug og materialevalg, end vi har været vant til. Lige fra loftsplader og gulvbelægning – til alt det imellem som for eksempel en mere skånsom maling med mindre afgasning”, fortæller projektchef Asbjørn Shannon.

Aflevering 14 dage før tid

NOLI blokken består af i alt 193 mindre boliger, hvoraf en del er møblerede.

”Holdet har afleveret en bygning af sindssyg høj kvalitet. Der er i gennemsnit under to mangler per bolig og så har de endda afleveret 14 dage før tid. Det er virkelig flot”, siger projektchef Asbjørn Shannon.

Nu venter afleveringen af de sidste to boligblokke – til henholdsvis juni og november.