CG Jensen sikrer børnehavebørn tag over hovedet

Børnene plejer at lege indenfor på Rød og Blå Stue i Børnehuset Egebæk i Odense, men risikoen for corona-smitte har sendt børnene udenfor. Indtil CG Jensen trådte til.

18/11/2020

CG Jensen sikrer børnehavebørn tag over hovedet

Børnene plejer at lege indenfor på Rød og Blå Stue i Børnehuset Egebæk i Odense, men risikoen for corona-smitte har sendt børnene udenfor. De kolde efterårsdage uden ly har været en udfordring for de 46 børn, da den selvejende institution ikke har haft budget til at opføre et skur. Indtil CG Jensen trådte til.

”Det betyder jo sindssygt meget. Jeg er så taknemmelig, at jeg er lige ved at græde.”

Sådan siger leder af Børnehuset Egebæk, Christina Faltum, efter at forældregruppen nu ved fælles hjælp og med sponsorerede materialer fra CG Jensen har opført en hytte og et overdækket læskur, hvor børnene kan søge ind, når vind og vejr bliver for meget.

”Jeg synes, det er flot, at CG Jensen hjælper med at skabe ly til børnene. Alternativt skulle børnene have haft to sæt regntøj med, da de ikke kan være indenfor herunder corona”, siger Jacob Cargnelli, der er formand i CG Jensen og far til Vera i børnehaven.

Det er ham, der har tegnet de to læskure og efterfølgende opført dem med hjælp fra de andre forældre og lederen Christina Faltum, der nu af flere grunde glæder sig over det færdige resultat.

”Det skal jo være rimeligt for børnene. De er her i mange timer hver dag og vi kan ikke bede dem om at have tre flyverdragter med. Samtidig har vores pædagogiske arbejde været udfordret, da vi ikke har kunnet arbejde med børnenes finmotoriske del i lige så høj grad, som vi plejer.”

Nu kan legoklodserne og puslespillene igen findes frem- og børnene kan sidde og tegne og klippe-klistre i læ, uden at papiret går i opløsning.

”Nu kan man faktisk have det rart og vi kan tilgodese se det enkelte barns behov og ønsker. Samtidig ligger hytten ved siden af vores bålplads, så den får vi også brugt nu”, siger Christina Faltum.

Forældre og leder blev håndværkere for en dag

Jacob Cargnelli er som formand i CG Jensen vant til at lede og fordele arbejdet – og han er imponeret over forældrenes og lederens arbejdsindsats. Trods manglende håndværkerbaggrund lykkes de ved fælles hjælp med at opføre hytten og læskuret på blot tre dage.

”Hvis man har viljen, kan man komme langt”, siger han.

Og resultatet vækker glæde hos både store og små-

”Børnene er vilde med hytten og læskuret, de er derinde hele tiden. Vi skulle have et skur, vi fik et slot. Hvis jeg kunne, så havde jeg slået en saltomortale af bare glæde”, siger en overvældet Christina Faltum.

Læskuret og hytten blev officielt indviet i mandags af en gruppe glade børn samt børn- og ungerådmand i Odense Kommune, Susanne Crawley Larsen.