03/05/2021

Christian Langes Plads på Enghave Brygge

I kanal-bydelen Engholmene på Enghave Brygge har CG Jensen netop afleveret Christian Langes Plads til en tilfreds bygherre

Pladsen, som er opført på bolig-øen Lyngholm, er på 1.000 kvadratmeter, og den er beklædt med azobé-træ over det hele.

Formand i Anlæg Vest Jens Per Wurtz fortæller, at både opførelsen og afleveringen af pladsen er gået rigtig godt. Den blev afleveret til tiden, og bygherren er meget tilfreds med resultatet.

Jens Per Wurtz fortæller også, at Anlæg Vest som noget nyt har brugt tallerkenskruer til monteringen af azobé-træet. Det har vist sig at være en god løsning, og flot ser det ud.

Christian Langes Plads skal danne ramme om caféer og udendørsservering. Pladsen kommer til at have direkte udsigt til vandet, når der senere anlægges et nyt havneområde lige ved siden af.

Det lille hvide hus med de karakteristiske gavltakker er et såkaldt druknehus, som siden 1923 har stået på den nordøstlige spids af Enghave Brygge. Huset er bevaringsværdigt og har været nedtaget de sidste to år for at skåne det under byggemodningen og de mange boligbyggerier i området.

For at forhindre at druknehuset skulle drukne helt imellem alle de nyopførte bygninger, der hvor det stod tidligere, er det nu blevet genopført på en central plads på sydspidsen af Engholmene, og CG Jensen har udført belægningen rundt om det.

Læs mere om vores kompentencer inden for vandbygning her