Muammer landede på rette hylde i CG Jensen

Det lå ikke ligefrem i kortene, at Muammer Y. Eslyok skulle tage en uddannelse som anlægsstruktør.

Det lå ikke ligefrem i kortene, at Muammer Y. Eslyok skulle tage en uddannelse som anlægsstruktør.
Men for fire år siden, da alt så mest sort ud for Muammer, ville skæbnen, at han gennem kommunen kom i et fire-ugers ulønnet praktikforløb hos CG Jensen som arbejdsmand på Engholmene.

”Det var ikke noget, jeg selv valgte. Jeg var helt grøn, og jeg vidste ingenting om den slags arbejde. Men jeg blev hurtigt grebet af det, og formand Martin Hornsyld kunne åbenbart se, at jeg kunne noget, at jeg interesserede mig for arbejdet, observerede og spurgte ind til tingene,” fortæller Muammer Y. Eslyok.

”Da Martin Hornsyld foreslog, at jeg blev lærling, var det ikke umiddelbart noget, der tiltalte mig. Skolebænken trak ikke ligefrem, og jeg kunne ikke se, hvordan det skulle kunne hænge sammen økonomisk.”

Men da Martin Hornsyld fortalte, at Muammer kunne få voksenlærling-løn, og forklarede, hvor vigtigt det er at få koblet noget teori på det praktiske, kunne Muammer godt se ideen.”

Det viste sig at være den helt rigtige løsning for Muammer.


Får overskydende energi af arbejdet

Han startede På Teknisk Skole på Fabriksparken og kunne nu koble, det han havde lært på byggepladsen sammen med det teoretiske.

”Det var godt at få noget teori på i grundforløbet. Nu kunne jeg sætte tingene sammen. Jeg kan godt lide, at der hele tiden bliver bygget mere teori på. At arbejdet kræver, at man har hovedet med i det, man laver. At når han støder på en udfordring, skal han komme med en løsning baseret på både erfaring og teori.

Faktisk gik det så godt med Muammer på skolebænken, af to af hans lærere uafhængigt af hinanden opfordrede ham til at stille op i DM i Skills.

Desværre var han for gammel til at kunne deltage.

Muammer er stolt over at arbejde i CG Jensen og at være med til at udføre arbejde af en høj kvalitet. Han synes han har lært enormt meget, siden har startede i 2017, og han sætter stor pris på det sammenhold, der er i CG Jensen. Et sammenhold han især har oplevet i sit sjak på Rødovre Port.

”Jeg synes selv, at jeg har udviklet mig meget på Rødovre Port. Der er en rigtig god stemning, et godt sammenhold og en gensidig respekt. Alle er altid klar til at tage en ekstra tjørn.

Lige nu er Muammer udlånt til Letbanen, hvor han også er glad for at være. Han synes, det er fedt at prøve noget andet, at lære noget nyt og hele tiden udvikle sig.

”Mit arbejde gør mig glad og giver mig overskydende energi. Selvfølgelig kan jeg også have en dårlig dag ind imellem, men de skal bare overstås. De fleste arbejdsdage flyver tiden bare afsted, og jeg når dårligt at kigge på uret i løbet af dagen.

Jeg er helt sikkert havnet på min rette hylde i CG Jensen. Jeg suger stadig viden til mig, og jeg har fundet mig selv,” fastslår Muammer Y. Eslyok.

Du kan læse mere om at blive Lærling hos CG Jensen her