Kontrol- og Vedligeholdelsescenter for Hovedstadens Letbane

Elementmontage

I Glostrup har CG Jensen i opført den kommende Letbanes Kontrol- og Vedligeholdelsescenter CMC.

CG Jensens har opført den 9.000 kvadratmeter store bygning i totalentreprise med alle beton-, stål- og jordarbejder i egenproduktion.

Vores Ståldivision har blandt andet leveret og monteret alle stålkonstruktioner og -elementer til bygningen. Det drejer sig om i alt 331 ton stål. Blandt andet 625 kvadratmeter trapezplader og 2.700 kvadratmeter tagkassetter.

Det tekniktunge byggeri rummer dels en operationel del med opmarchspor og værksted til drift og vedligehold af Letbanetogene. Dels en administrativ del, hvorfra driften skal styres, når Letbanen i 2025 kører sin første tur mellem Ishøj og Lyngby.

BBP ARKITEKTER har tegnet bygningen, som er inspireret af jernbanens materialer og farver med rustfarvede cortenplader og tre meter høje porte.

CG Jensens totalentreprise omfatter byggemodning af den tre en halv hektar store grund med omfattende installationer og mange krydsninger mellem forsyningsledninger og kloakrør.

Desuden anlægger vi alle letbanesporene på den tre et halvt hektar store grund, og vores gartnere og brolæggere sørger for belægninger, inventar og beplantning.

CG Jensen har stået for projektering og udførelse af CMC-bygningen i tæt samarbejde med bygherre, rådgivere, forsyningsselskaber, myndigheder og øvrige aktører.

Vi har haft stort fokus på arbejdsmiljø igennem hele projektet – lige fra den indledende projektering til udførelsen og den endelige drift.

FAKTA

BYGHERRE:
BYGGEPERIODE:
ENTREPRISEFORM:
REFERENCEBLAD:

Hovedstadens Letbane
2018-2021
Totalentreprise

BYGHERRE:

Hovedstadens Letbane

BYGGEPERIODE:

2018-2021

ENTREPRISEFORM:

Totalentreprise

REFERENCEBLAD:

KONTAKT

Divisionschef Morten Andersen
Beton Arcon
+45 51 38 12 61
man@cgjensen.dk

Morten Andersen
UDSIGTEN
ELEMENTMONTAGE

Udsigten

ELEMENTMONTAGE

Tivoli Congress Center

SØBORG MØBELFABRIK
ELEMENTMONTAGE

Søborg Møbelfabrik