Postbyen skyder i vejret

I Postbyen i København skyder tårnene gradvist i vejret, mens der er kommet dæk over første etage på det kommende multibrugerhus.

I Postbyen i København skyder tårnene gradvist i vejret, mens der er kommet dæk over første etage på det kommende multibrugerhus.

De fem tårne, som bliver et markant vartegn for den nye bydel Postbyen – Copenhagen Central, er nu kommet et godt stykke over jorden.

På to af tårnene er kernevæggene støbt på femte etage, mens der på to andre er støbt dæk over fjerde etage.

De fire nederste etager udgør kælder og plint, hvoraf to etager er under nutidigt gadeniveau og to etager etableres op til fremtidig terræn niveau.

CG Jensens to betondivisioner Beton Arcon og Beton Øst udfører råhus-entreprisen på de 95.000 kvadratmeter fordelt på fem tårne, et multibrugerhus og underliggende dobbelt parkeringskælder.

Tårnene kommer til at rumme boliger, erhverv og hotellejligheder. Det højeste af tårnene bliver 115 meter højt. De øvrige tårne bliver henholdsvis 86, 59, 44 og 31 meter høje.

I alt skal CG Jensen støbe godt 100 etager fordelt på fem tårne. Eftersom tårnene opføres samtidig, er der trængsel på den i forvejen kompakte byggeplads, hvor seks tårnkraner pt er i sving. 

Et markant byggeri

Byggeleder Ronnie Pettersson fra CG Jensens Beton Arcon-division lægger da heller ikke skjul på, at projektet er en logistisk udfordring med fire CG Jensen-formænd og godt 80 timelønnede, som samtidig bygger på fem tårne, en kælder/plint-konstruktion og et multibrugerhus midt i indre by og lige op ad togbanen, ved Hovedbanegården.

Samtidig fremhæver Ronnie Pettersson, at det er både spændende og lærerigt at være med til at opføre så markant et byggeri, som i dén grad kommer til at sætte sit præg på det indre København i fremtiden.

”Der er tale om en kæmpe råhus-entreprise, og resultatet bliver et meget markant byggeri. Samtidig er det et utraditionelt byggeri for CG Jensen, idet tårnene dels er runde, med mangekantet dækkanter og bliver meget høje. ” fastslår Ronnie Pettersson.

Til at in situ støbe etagerne har CG Jensen udviklet specielle væg- og dækforme, som kan anvendes på alle tårnene.

CG Jensen står for udførelsen af hele råhus-entreprisen inklusive funderingsarbejdet.

Udover vores to Betondivisioner bidrager division Jord, Kloak & Forsyning og vores søsterselskab Hölscher Jensen til opførelsen af Postbyen.

Tårnene certificeres til DGNB-sølv og Multibrugerhuset til DGNB-guld.