Charlottetårnet

På en smal grund i et tæt bebygget område på Østerbro i København har CG Jensen i hovedentreprise opført et 16 etagers slankt højhus.

Charlottetårnet rummer 37 hotellejligheder. Det er opført på en byggegrund på bare ni gange 13 meter og består af to sammenhængende bygninger på henholdsvis fem og 16 etager, begge med store tagterrasser.

CG Jensen har udført elementmontagen af Charlottetårnet som egenproduktion.

Betondækket i Charlottetårnet er udført som en sandwichkonstruktion med indstøbte køle- og varmeledninger i selve betonen, hvilket krævede stor omhyggelighed under selve montagen. Søjlerne er lavet i komposit, som er en solid og brandsikker løsning.

Charlottetårnet er beklædt med bukkede zinkplader i forskellige størrelser og vinkler med mange forskudte karnapper hele vejen rundt om bygningen. Vi har desuden etableret en udvendig glaselevator, der kører helt til tops på den 56 meter høje bygning.

Som hovedentreprenør på Charlottetårnet har CG Jensen stået for arbejdet med projekteringen og råhuset.

Følgende arbejder er ligeledes udført som egenproduktion: Byggegrube, spunsarbejder, grundvandssænkning, jordankre, jord- og kloakarbejder, in situ betonarbejder, vandtætning og membranarbejder.

Bygherren vægtede højt, at Charlottetårnet skulle opfylde fremtidige energikrav til lavenergihuse. Derfor henter hele bygningen opvarmning og nedkøling fra jorden via 170 meter dybe rør. Det gør Charlottetårnet C02-neutralt og til en vis grad selvforsynende.