Charlottetårnet

Højhus på Østerbro

På en smal grund på Indre Østerbro i København har CG Jensens Byggeridivision opført et 16 etagers slankt højhus, der rummer 37 hotellejligheder.

Hoteltårnet er opført på en byggegrund på bare ni gange 13 meter og består af to sammenhængende bygninger på henholdsvis fem og 16 etager, begge med store tagterrasser.

Som hovedentreprenør på højhuset har CG Jensen stået for arbejdet med projekteringen og råhuset.

CG Jensen har udført følgende arbejder som egenproduktion: Byggegrube, spunsarbejder, grundvandssænkning, jordankre, jord- og kloakarbejder, in situ betonarbejder, vandtætning, elementmontage og membranarbejder.

Charlottetårnet er beklædt med bukkede zinkplader i forskellige størrelser og vinkler med mange karnapper, der springer ud af bygningen forskudt hele vejen rundt. Der er desuden etableret en udvendig glaselevator, der kører helt til tops på den 56 meter høje bygning.

Bygherren vægtede højt, at Charlottetårnet skulle opfylde fremtidige energikrav til lavenergihuse. Derfor henter hele bygningen henholdsvis opvarmning og nedkøling fra jorden via 170 meter dybe rør. Det gør Charlottetårnet C02-neutralt og til en vis grad selvforsynende.

Betondækket i Charlottetårnet udførte vi som en sandwichkonstruktion med indstøbte køle- og varmeledninger i selve betonen, hvilket krævede stor omhyggelighed under montagen. Søjlerne er lavet i komposit, som er en solid og brandsikker løsning.