Det Flydende Aktivitetshus

Vandkulturhus i Københavns Nordhavn

Ved Sandkaj i Københavns Nordhavn har CG Jensen i totalentreprise opført Det Flydende Aktivitetshus.

Huset er udført i naturmaterialer og bygget op på modulære standardpontoner, som nemt kan flyttes eller skaleres til en større facilitet.

Det Flydende Aktivitetshus er en nytænkning af de traditionelle bådehuse med store vinduespartier, udearealer og høj arkitektonisk og rekreativ værdi, hvor inde- og uderum smelter sammen.

Selve konstruktionen af Aktivitetshuset foretog vi ved Prøvestenen, der er en kunstig ø i Københavns Havn. Derefter sejlede vi delelementerne til Sandkaj og monterede dem i moduler.


By & Havn har kunnet aflevere Det Flydende Aktivitetshus videre til kommunen med både stolthed og en rigtig god mavefornemmelse. Vi kan bestemt anbefale CG Jensen til andre, som vil bygge på vandet.

Steffen Andersen
Seniorprojektleder, By & Havn

Det Flydende Aktivitetshus indeholder fællesrum, foreningslokale, toiletter, omklædning med bad, sauna og udendørs opholdsarealer. Det ligger lige ud til badezonen i havnen og rummer blandt andet en 50 meters svømmebane og en platform, hvorfra man kan tage hovedspring i havnen.

CG Jensen har god erfaring fra lignende projekter og har tidligere opført Kalvebod Bølge, Promenaden ved BLOX og og træbryggen Sandkaj i Nordhavn.

Bygherren valgte CG Jensen til at udføre Det Flydende Aktivitetshus i totalentreprise. Dels fordi vi har gode erfaringer fra lignende projekter og dels på grund af designet, der understøtter kvarterets maritime karakter.