Herlev Vandtårn

Renovering af historisk vandtårn

CG Jensen har i hovedentreprise udført renovering af Herlev Vandtårn.

Igennem et halvt århundrede har vandtårnet sørget for, at der kom det nødvendige tryk på Herlev-borgenes vandforsyning. Men det historiske vandtårn var begyndt at trænge til en kærlig hånd.

Vores division for Betonrenovering har foretaget udvendige og indvendige betonrenoveringer af tankdæk, skaft og pilastre samt afsluttende overfladebehandling af vandtårnet.

CG Jensens arbejder på vandtårnet har derudover omfattet etablering af byggeplads, opsætning af indvendigt og udvendigt stillads, rækværker, trappe- og materialetårne, personelevator og hejs.

Vi har også foretaget miljøsanering i lanternehuset, tagarbejder på vandtanken samt stålarbejder på gelændere og stålrepos.

Renoveringen af vandtårnet stillede særlige krav til vores medarbejdere og materiel af hensyn til drikkevandssikkerhed. Blandt andet skulle alt udstyr, stilladser, materialer, værktøj, støvler og hænder desinficeres inden adgang til den indvendige vandtårnsbeholder, ligesom der skulle anvendes engangsheldragter.

Alle materialer, der anvendtes i beholderen, skulle desuden være drikkevandsgodkendt. Betonen, vi anvendte, måtte ikke indeholde tilsætningsstoffer, der kunne give afsmitning til drikkevandet. CG Jensens medarbejdere skulle desuden gennemføre et kursus i drikkevandssikkerhed forud for renoveringen.