P-hus P91

Bellakvarter
I den nye bydel Bellakvarter i Ørestad Syd på Amager har CG Jensen i totalentreprise opført et otte etagers parkeringshus til områdets mange nye beboere samt Bella Centers gæster.

Det 10.000 kvadratmeter store P-hus har plads til 445 parkeringspladser fordelt på 14 splitniveauer.

I stueplan har vi etableret cykelparkering, storskraldsrum, rampe til parkeringsdæk samt små opholdsrum med indbyggede træbænke.

Facaden i stueplanet har vi opført i grå beton med enkelte glas- og aluminiumspartier. Den øvrige facade består af perforerede aluminiumsplader i guldnuance, som er foldet om bygningen i varierende dybde.

De perforerede aluminiumsplader betyder, at solens stråler kan nå helt ind til de parkerede biler, hvilket står i skarp kontrast til de traditionelle P-huse i beton, som typisk er både dunkle og svære at orientere sig i.


CG Jensen agerer professionelt og samarbejdet har båret præg af, at der er godt styr på produktionen og kvaliteten. Ved at gå fra beton til stål har vi optimeret parkeringsarealet med et ekstra splitlevel og får dermed 33 ekstra parkeringspladser.

Chris Ammitzfeldt
Projektchef, Solstra Development

Parkeringen har vi etableret som et split-system, hvor de første splits udgøres af basebygningen og derefter i parkeringssystem, som er monteret oven på basebygningen. Dette består af et søjle-/bjælkesystem i stål med dæk i præfabrikerede betonelementer, som er leveret og monteret af system-leverandør.

CG Jensen har udført alle jord-, kloak- og betonarbejder i egenproduktion. Alle vægge og søjler i stueplan er støbt in situ. Facadeelementerne med grafisk udtryk er støbt in situ på støbeplads og monteret som elementer.