Trekroner Kirke

In situ støbt prisnomineret kirke

Ved Trekroner ved Roskilde har CG Jensen opført en ny in situ støbt betonkirke, som stod færdig i 2019. Kirken har fået stor ros for sin arkitektur og sine bløde, organiske former.

Byggeriet har stort set ingen rette linjer og ingen vinduer i almindelig forstand. Lyset kommer til gengæld, på næsten guddommelig vis, ind i kirken fra oven via ovenlysvinduer.

For vores betondivision har den afrundede betonkonstruktion været en spændende og kompleks sag at opføre. Bygningsstrukturen betyder, at flere betonydervægge krydser med indervægge. Det krævede særlige støbeforme, som blev specialfremstillet til formålet.


CG Jensen mønstrer et ekstremt højt fagligt niveau. Deres kombination af dygtighed, engagement og evne til at tale om tingene har ført til et fantastisk godt resultat – og de må må være nogle af de bedste til in situ støbning i Danmark. For mig som arkitekt betyder det, at store ambitioner kan realiseres.

Nicolai Overgaard
Adm. direktør, Rørbæk og Møller Arkitekter

I forbindelse med opførelsen har vi udført i alt ni in situ støbninger med brug af 326 individuelt fremstillede forme, og der er brugt samlet cirka 1000 kubikmeter beton.

Bygningens konstruktive del består af op til ti meter høje vægge i lys in-situ støbt beton.

Taget er bygget op som en stålkonstruktion med trapezplader og kileskåret isolering pålagt sort tagpap og ovenlysvinduer i en alu-konstruktion.

CG Jensen har udført alle beton- og stålarbejder på kirken samt ledningsarbejder i terræn og terrænregulering omkring bygningen. Vi har også stået for al drift og vedligehold på byggepladsen i hele byggeperioden.

Trekroner Kirke er enestående og fleksibelt indrettet, så den med sine 520 kvadratmeter kan rumme både gudstjenester, traditionelle ceremonier og koncerter. Ved særlige arrangementer kan våbenhuset inddrages til udvidelse af kirkerummet, hvilket giver plads til i alt 300 kirkegængere.

Trekroner Kirke blev i 2019 nomineret til årets In-situ Pris.