Sådan forbereder vi den kommende Hovedstadens Letbane

06-07-2018Sådan forbereder vi den kommende Hovedstadens LetbaneI 2025 kan du hoppe på Hovedstadens Letbane fra Ishøj i Syd til Lyngby i Nord. Inden da venter års forberedelser samt anlægs- og byggearbejder. CG Jensens anlægs-team skal stå for godt otte kilometer af letbane-strækningen. Et arbejde, der blandt andet inkluderer omlægning af forsyningsledninger, fortove, cykelstier og kørebaner […]

I 2025 kan du hoppe på Hovedstadens Letbane fra Ishøj i Syd til Lyngby i Nord. Inden da venter års forberedelser samt anlægs- og byggearbejder.

CG Jensens anlægs-team skal stå for godt otte kilometer af letbane-strækningen. Et arbejde, der blandt andet inkluderer omlægning af forsyningsledninger, fortove, cykelstier og kørebaner for at få plads til letbanesporet i midten.   

For at få styr på det store puslespil – og alle de brikker, der skal flyttes rundt, hoppede vores folk forleden på den tohjulede for at inspicere strækningen sammen med bygherren Hovedstadens Letbane. 

”Det kræver et godt overblik at få godt hånd om projektet, men det går fremad for hver dag, der går. Jeg er glad for, at vi har et godt team til at sparke det i gang”, siger divisionschef for Special Projects, Christian Levinsen, om de indledende forberedelser.

Til september starter de første arbejder i marken. Her vil man blandt andet etablere en fodgænger- og cykeltunnel samt nedrive en tankstation, der ligger i vejen.

CG Jensen skal anlægge letbane i de delstrækninger, som dækker Rødovre, Herlev og Gladsaxe kommuner. Herudover er vi også udpeget til at opføre den kommende CMC bygning, hvorfra man vil vedligeholde og styre letbanedriften.

Hovedstadens Letbane ventes at skulle betjene 13-14 millioner passagerer årligt. 

Tilbage til oversigt