Adm. direktør i CG Jensen: Vi kan skabe CO2- neutrale byggepladser allerede i 2030

“For os er den grønne omstilling ikke fine skåltaler og luftkasteller. På en byggeplads taler man rent ud af posen, og det gør vi også her.”Sådan skriver adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen, og direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, i et læserbrev i Berlingske.Her påpeger de, at vi kan anlægge broer, jernbaner […]

“For os er den grønne omstilling ikke fine skåltaler og luftkasteller. På en byggeplads taler man rent ud af posen, og det gør vi også her.”

Sådan skriver adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen, og direktør Michael H. Nielsen, Dansk Byggeri, i et læserbrev i Berlingske.

Her påpeger de, at vi kan anlægge broer, jernbaner og veje CO2-neutralt allerede i 2030, hvis bygherrerne staten, kommunerne og regionerne stiller krav til CO2-udslip i deres udbud, så de klimasyndende virksomheder ikke vinder på pris igen og igen.

Der skal være lige konkurrence i den grønne omstilling.

De to direktører uddyber, at man kan nå rigtig langt alene ved at optimere arbejdsprocesser samt bruge el- og biodieseldrevne maskiner.

Læserbrevet er en teaser forud for offentliggørelsen af Danmarks største gruppesamarbejde i nyere tid; de 13 klimapartnerskaber på tværs af landets brancher.

Forslagene fra Klimapartnerskabet for Byggeri og Anlæg bliver offentliggjort den 3. april.

Du kan læse læserbrevet her