CG Jensen afleverer gigantisk bolig- og erhvervskompleks i Ørestad

01-07-2019CG Jensen afleverer gigantisk bolig- og erhvervskompleks i ØrestadI dag rykker de første beboere ind i Himmelbyen. Et komplekst og imponerende projekt, som har krævet ekstraordinært overblik og gåpåmod – og ikke mindst en hulens masse logistik. For det er ikke ligetil, når man bygger en by i 18,5 meters højde. Byggeleder Jens Erik Friis […]

I dag rykker de første beboere ind i Himmelbyen. Et komplekst og imponerende projekt, som har krævet ekstraordinært overblik og gåpåmod – og ikke mindst en hulens masse logistik. For det er ikke ligetil, når man bygger en by i 18,5 meters højde.

Byggeleder Jens Erik Friis Søndergaard har fået mange kilometer i benene gennem det seneste års tid. Her har han blandt andet skullet holde styr på tag-entreprisen, som har omfattet 21 tag og 7 reposer.

”Jeg er det, man kalder en aktiv byggeleder. Jeg er meget ude på pladsen, for du kan ikke lede byggeriet fra en telefon. Der skal koordineres med håndværkerne, føres tilsyn og sørges for, at alt er i orden, så de næste processer kan komme videre på byggeriet”, forklarer han, mens han hjemmevant guider rundt i Himmelbyens 27.500 kvadratmeter, som indimellem – og med rette – har frembragt sved på panden.

For den smukke bygning rummer en enorm variation på alle måder. I funktion, opbygning og materialevalg – og herudover skal de nederste erhvervsetager kunne bære 107 lejligheder, 21 byhuse og en gårdhave – uden at skulle plastres ind i søljer.

”Det har været et stort og komplekst byggeri, og vi har skullet holde tungen lige i munden. Men jeg synes, vi er lykkes med at finde gode løsninger takket være et super godt samarbejde med både arkitekt, rådgiver og underentreprenører ej at forglemme gode kollegaer, man har kunnet sparre med og læne sig op af. Og jeg er meget glad og stolt over resultatet”, forklarer Jens Erik Friis Søndergaard, der glæder sig til at indtage den offentligt tilgængelige byhave i 18,5 meters højde med en forfriskning i hånden og ro i maven.

Lejlighederne byder på ufattelig god udsigt, og godt 70 ud af de i alt 128 lejligheder er allerede udlejet, ligesom REMA 1000 og Pelican Self Storage allerede i en rum tid har været åbnet op for kunder.

Om kort tid åbner også et gigantisk Dinos Legeland.

Fakta om Himmelbyen

  • Bygherre: NREP
  • Rådgiver Moe
  • Totalentreprenør: CG Jensen A/S
  • Ingeniør: Midtconsult (skifter navn til ÅF)
  • Arkitekt: Årstiderne Arkitekter (opkøbt af Sweco)
  • Byggeperiode: December 2016 (byggepladsopstart) – 1. juli 2019
  • Byggeriets størrelse: ca. 27.500 kvadratmeter bebygget areal
  • Erhverv: ca. 13.500 kvadratmeter (dagligvarebutik, legeland og lagerhotel).
  • Boliger: ca. 10.500 kvadratmeter (fordelt fra 2. sal og op til 8 sal, hvoraf der er 21 byhuse og 107 lejligheder)
  • Højde til tag af tårne ca. 35 meter, højde til gårdrum ca. 18,5 meter