Flydedok på plads i Frederikshavn Havn

I Frederikshavn Havn har Anlæg Vest imod alle odds fået en 180 meter lang flydedok på plads til tiden.

DCIM\100MEDIA\DJI_0073.JPG

20/01/2021

Flydedok på plads i Frederikshavn Havn

I Frederikshavn Havn har Anlæg Vest imod alle odds fået en 180 meter lang flydedok på plads til tiden.

Da Frederikshavn Havn blev tvunget til at lukke ned i to uger på grund af corona, var der kun halvanden måned til, at Anlæg Vest skulle aflevere den 180 meter lange flydedok til Orskov Yard i forbindelse med CG Jensens totalentreprise på en 225 meter lang pier.

Det fortæller projektchef Jacob Skaar fra Anlæg Vest.

Da byggepladsen i Frederikshavn åbnede op igen efter nedlukningen, blev Nordjylland ramt af ualmindeligt dårligt vejr, som varede en stor del af december.

Alligevel er det lykkedes Anlæg Vest at få flydedokken, som er produceret i Tyrkiet, på plads til tiden.

Projektchef Jacob Skaar fortæller, hvordan det imod alle odds kunne lade sig gøre.

”Vi skaffede så mange folk til opgaven, som det overhovedet var muligt. Derudover arbejdede både vores timelønnede og funktionærerne på pladsen stort set hele december. Alle havde meget lange arbejdsdage og kun fri én weekend. En af vores underentreprenører, en uddyber, arbejdede bogstavelig talt i døgndrift op til afleveringen,” fortæller Jacob Skaar.

Han glæder sig over, at det rent faktisk lykkedes at aflevere dokken en uge før tid. Sidste frist var i fredags – en uges tid efter dokken var på plads – og allerede her i weekenden tog Orskov Yard den i brug.

”Hvis Orskov Yard skulle have ventet, ville det have haft store omkostninger for os. Så vi er selvfølgelig glade for, at vi kunne aflevere til tiden. Det er mega godt gået af vores folk, og vi er meget taknemmelige for, at alle var villige til at stille op, så vi kunne nå det,” fastslår Jacob Skaar.

Byggeperiode 
01.2020-02.2021

Entrepriseform 
Totalentreprise

Bygherre

Frederikshavn Havn