Billede 22 11 2018 07.50.41

Betonfolk støber bundplader på tre øer i Københavns Sydhavn

Støbningen af betonbundplader til de kommende tre boligkarréer Nobelholmen, Tangholm og Sivholm er i fuld gang. Et enormt støbearbejde, hvis samlede areal svarer til godt tre fodboldbaner.

Den største af boligkarréerne, Tangholm, støbes i tre etaper. Den første del – på 3.860 kvadratmeter – er allerede støbt og blev afleveret til bygherren NVP A/S den 26. november.

Støbningerne er nøje planlagt

Boligkarréen Nobelholmen er cirka halvt så stor som Tangholm.  Her støber vi de 4.500 kvadratmeter over to omgange, den første del i uge 51 og anden del i uge 3.

På øen Sivholm skal vores betonfolk støbe 6.500 kvadratmeter. Den første støbning finder sted i uge 50 – og hele bundpladen skal afleveres til bygherren i midten af februar 2019.

Det er projektchef Kim Hougaard, der sammen med holdet på Enghave Brygge planlægger støbningerne, som hver især er på mellem 650 – 1.200 kubikmeter.

”Når vi skal beslutte størrelsen af støbningen, ser på tilkørselsforhold til betonpumperne, og vi støber med to betonpumper hver gang, så vi kan holde støbningen på omkring 8-12 timer. Hver pumpe bemandes med 6-8 mand, og vi har nogle folk i reserve, der kan træde til, når støbesjakket har brug for en pause til lidt at spise”, forklarer Kim Hougaard om arbejdsgangene.  

Tilbage til oversigt