CG Jensen bæredygtighedschef bliver formand for Dansk Infrastruktur

CG Jensen bæredygtighedschef vil kæmpe for bedre udbud og grøn omstilling af branchen.

CG Jensen bæredygtighedschef vil kæmpe for bedre udbud og grøn omstilling af branchen.

“Det er en kæmpe ære – og jeg glæder mig over, at jeg nu kan være med til at påvirke tingene i en retning, der er bedre for branchen”, siger bæredygtighedschef i CG Jensen, Poul-Erik Olsen, der som ny formand for Dansk Infrastruktur vil kæmpe for bedre udbud og støtte til grøn omstilling. 

“Vi skal sammen med de store offentlige bygherrer – Banedanmark, Vejdirektoratet og kommunerne – finde et fælles fodslag, så udbudsreglerne ikke er for rigide. Og der skal åbnes for at kunne lave nogle ordentlige lærlinge- og sociale klausuler samt krav om bæredygtighed i udbuddene” siger Poul-Erik Olsen, der i den forbindelse efterlyser et tættere samarbejde med de store offentlige bygherrer for at sikre mere attraktive udbud.

“Det er jo win-win for alle, at vi har nogle udbudsforhold, hvor der ikke er rigide krav, og der måske er flere bonusser end der er bod. Når udbuddene er attraktive, er der også flere, der byder på dem, og så får bygherrerne et skarpere billede”, siger Poul-Erik Olsen.

Tidlig inddragelse og partnerskaber på tværs er vejen frem, mener Poul-Erik Olsen.

“Ingen vinder, når vi slås. Når vi derimod taler og kæmper sammen, kan vi fremme både samarbejdsklimaet og klimaet – og det ligger mig meget på sinde.” 

Poul-Erik Olsen overtager rorpinden i Dansk Infrastruktur efter Jesper Arkil, der er bestyrelsesformand for Arkil Holding.