Gartnere er med til at sikre prestigefyldt sundhedspris

De flotte grønne omgivelser var med til at sikre Psykiatrisk Center Sct. Hans’ Årets Sundhedsbyggeri foran et stærkt kandidatfelt.

De flotte grønne omgivelser var med til at sikre Psykiatrisk Center Sct. Hans’ Årets Sundhedsbyggeri foran et stærkt kandidatfelt. 

”Jeg har det bedste sjak.”

Sådan lyder det fra en stolt formand Mads Ladegaard, der sammen med sit sjak har leveret alle gartner- og belægningsarbejder til et nyt center for retspsykiatrisk behandling, der også er kendt som ’Udsigten’.

Netop de grønne omgivelser ud til Roskilde Fjord blev fremhævet, da virksomheden Nohrcon overrakte prisen til det nybyggede retspsykiatriske hospital, der er opført som en selvstændig bygning i forlængelse til det historiske Sct. Hans.

Psykiatrisk Center Sct. Hans vandt prisen foran tre andre hospitalsbyggerier samt et plejehjem.

”Det har været et specielt projekt for os alle i sjakket og det har været sjovt at være med til at udføre. Vi har haft et fantastisk samarbejde med arkitekter og byggeledelse og det har været spændende at være med til at lave et godt miljø til mentalt syge mennesker”, siger formand Mads Ladegaard, der bliver bakket op af divisionschef for Jord, Kloak, Forsyning & Gartner, Kenneth Møller.

”Vi er stolte over at levere et flot og gedigent stykke kvalitetsarbejde, som endda kan være med til at gøre hverdagen bedre for de indsatte”, siger han.

Det er femte gang, at Nohrcon overrækker prisen Årets Sundhedsbyggeri til et fyrtårn for fremtidens sundhedsbyggeri. Sidste år gik prisen til børne- og ungehospice Strandbakkehuset i Rønde.

Teamet bag Psykiatrisk Center Sct. Hans

Bygherre: Region Hovedstaden Psykiatri
Bygherrerådgiver: Niras
Totalrådgiver: KHR Architecture
Arkitekt: RUBOW arkitekter
Landskabsarkitekt: Opland Landskab
Ingeniør: OJ Rådgivende Ingeniører, Spangenberg & Madsen
Byggeledelse: MOE
Entreprenør (fagentrepriser): CG Jensen, LM Byg, Hansen & Andersen, N.H.Hansen & Søn, Malerselskabet SBM, Georg Berg, Anchers Gulvservice, Wicotec Kirkebjerg, Caverion Danmark, Lindpro, Siemens, Tunstall, Enco, Skou Gruppen, Jakon Bygningsentreprise, JJI Akustik og Inventar, Hoffmann
Kunst: Sophia Kalkau