CG Jensen byggemodner omkring det kommende Letbane-hjerte

I Glostrup opfører CG Jensen det kommende Kontrol- og Vedligeholdelsescenter CMC for Hovedstadens Letbane, hvorfra man fremover vil styre og…

CG Jensen bygger kontrolcenteret til hovedstadens letbane

I Glostrup opfører CG Jensen det kommende Kontrol- og Vedligeholdelsescenter CMC for Hovedstadens Letbane, hvorfra man fremover vil styre og vedligeholde letbanedriften.

Udover opførelsen af selve CMC-bygningen omfatter CG Jensens entreprise også byggemodning af den tre en halv hektar store grund. Det er en af vores største byggemodningssager til dato, og det er et komplekst projekt med omfattende installationer og mange krydsninger mellem forsyningsledninger og kloakrør.

Ifølge Kim Ina Guhle, byggeleder i division Jord, Kloak og Forsyning er det under byggemodningen med at holde tungen lige i munden, da de er bundet op af nogle meget strenge koter blandt andet i forhold til kloaksystemet på den tre en halv hektar store grund.

CG Jensen anlægger desuden alle Letbanesporene på grunden.

Stor egenproduktion

Division Jord, Kloak og Forsyning kommer til at være på stedet et godt stykke tid endnu, da det er CG Jensens gartnere og brolæggere, der skal udføre brolægning og gartner-opgaver på den tre en halv hektar store grund.

Byggeleder Kim Ina Guhle fortæller, at arbejdet kører, som det skal – blandt andet på grund af de dygtige folk på opgaven, som på bedste vis håndterer de små og store bump, der er opstået i forbindelse med anlægs- og forsyningsopgaverne.

CG Jensen opfører projektet i en totalentreprise med beton-, stål og jordarbejder i egenproduktion.

Det 9.000 kvadratmeter store Kontrol- og Vedligeholdelsescenter kommer til at bestå af en administrationsdel, hvorfra Letbanen skal styres – samt en operationel del med opmarchspor og værksted til drift og vedligehold.

CG Jensen står for projektering, byggemodning og udførelse af CMC i tæt samarbejde med bygherre, rådgivere, forsyningsselskaber og myndigheder.

Byggeperiode: 2018-2020

Entrepriseform: Totalentreprise

Bygherre: Hovedstadens Letbane