CG Jensen byggemodner på historisk grund i indre København

24-10-2018CG Jensen byggemodner på historisk grund i indre KøbenhavnPå en ganske lille hjørnegrund i indre København er vores dygtige folk lige nu ved at gøre klar til, at man snart kan bygge attraktive boliger og butikker et stenkast fra Kongens Have. CG Jensen skal stå for byggegrube samt opførelse af kælder, og det kræver skræddersyede […]

På en ganske lille hjørnegrund i indre København er vores dygtige folk lige nu ved at gøre klar til, at man snart kan bygge attraktive boliger og butikker et stenkast fra Kongens Have.

CG Jensen skal stå for byggegrube samt opførelse af kælder, og det kræver skræddersyede løsninger, når man skal bygge klods op ad historiske og fredede bygninger.

Lige nu er vores folk i gang med funderingen, som udføres med borede sekantpælevægge. Herved undgås unødvendige rystelser og støjgener.

Sideløbende har vi opsat udstyr, der skal overvåge, at bygningerne ikke bevæger sig.

Grunden – der ligger på hjørnet af Ny Østergade og Store Regnegade – har en særlig interesse for arkæologerne, der kigger med, når vi begynder at grave. Området udgør nemlig en del af det gamle voldanlæg.

Hvad der dukker op i forbindelse med byggeriet, må tiden vise, men snart vil der være lejligheder på grunden, der har stået tom siden 1960’erne.

CG Jensen udfører byggemodningsarbejdet for HHM. Det er developeren Boll+, der står bag projektet – og arkitekt og professor i bygningskunst Carsten Juel-Christiansen, der sammen med Praksis Arkitekter har sat stregerne.

 

Byggeperiode:01.09. 2018 – 01.08. 2019

Entrepriseform: Fagentreprise

Tilbage til oversigt