CG Jensen udvider Frederikshavn Havn

CG Jensens erfarne vandbygningsfolk fra division Ramning & Vandbygning er i gang med at anlægge en 225 meter lang pier…

CG Jensens erfarne vandbygningsfolk fra division Ramning & Vandbygning er i gang med at anlægge en 225 meter lang pier i totalentreprise på Frederikshavn Havn.

Projekteringen af det nye anlæg startede op i marts, og projektchef Jacob Skaar fra Anlæg Vest fortæller, at divisionen nu udfører oprensning og er i gang med at fjerne en stenmole i havnen for at gøre plads til det nye kajanlæg.

Den nye pier har to formål. På den ene side skal den give plads til en 180 meter lang flydedok, som skal øge det danske reparations-værft Orskov Yards dokkapicitet i havnen. På den anden side skal pieren give plads til, at endnu flere skibe i fremtiden kan lægge til i den store erhvervshavn, der er blandt de ti største i Danmark.

Parallelt med pieren etableres en 160 meter lang dokkaj med en vanddybde på 14 meter. De to kajer adskilles af en 40 meter bred mole.

CG Jensen har igennem tiden udført mange opgaver for Frederikshavn Havn, men dette er den hidtil største.

“Det glæder os enormt, at vi nu kan offentliggøre en aftale med CG Jensen A/S på det nye kajanlæg. CG Jensen A/S har stor ekspertise inden for vandbyggeri, og vi ser frem til samarbejdet med dem”, sagde Mikkel Seedorff Sørensen, adm. direktør for Frederikshavn Havn, ved kontraktindgåelsen den 18. marts.