Efter fem måneders forberedelser: CG Jensen støber usædvanligt stærkt betondæk

26-10-2018Efter fem måneders forberedelser: CG Jensen støber usædvanligt stærkt betondæk25 betonfolk støbte forleden ét på alle måder usædvanligt betondæk midt på Frederiksberg. Betondækket skal bane vejen for et kompliceret boligprojekt oven på et kommende metrostop. Gennem 12 timer flød 700 kubikmeter beton ud i en lind strøm på den attraktive byggegrund Frederiksberg Alle 41, som […]

25 betonfolk støbte forleden ét på alle måder usædvanligt betondæk midt på Frederiksberg. Betondækket skal bane vejen for et kompliceret boligprojekt oven på et kommende metrostop.

Gennem 12 timer flød 700 kubikmeter beton ud i en lind strøm på den attraktive byggegrund Frederiksberg Alle 41, som er beliggende midt på den mondæne allé i hovedstaden.

Forud for støbningen ligger fem måneders forberedelser – herunder det mest komplicerede armeringsarbejde, den projektansvarlige har set i sine 43 år i branchen. At støbningen nu er veloverstået, vækker glæde:

”Det er sjældent, at vi udfører én så stor støbning, og den er heldigvis blevet rigtig vellykket. Formene holdt, og vi er rigtig glade”, lyder det fra en tilfreds projektchef Jesper Sørensen.

Lejlighederne kommer til at svæve i luften

Betondækket skal realisere et kompliceret boligprojekt, hvor bygherren Unionkul Udvikling ApS og NRE Danmark A/S vil opføre 30 byhuse og ejerlejligheder oven på et til dels fritsvævende betondæk, der samtidig skal hvile på et underjordisk metrotop

Betondækket har skullet opbygges, så det er stærkt nok til at sikre, at en tredjedel af den kommende bygning kan svæve i luften, så der under bygningen kan blive plads til et areal med blandt andet udendørsservering og nedgang til metroen. Det har stillet store krav til styrken i det knap 1000 kvadratmeter store betondæk.

”Vi har støbt dækket i en usædvanlig stærk beton med trykstyrke 45, og vi er nu i gang med at efterspænde de 50 indbyggede kabler, som skal være med til at gøre dækket ekstra stærkt”, forklarer Jesper Sørensen.

For at sikre, at dækket har den nødvendige styrke, har man samtidig flettet en imponerende mængde armeringsjern ind i konstruktionen.    

”Dækket er blevet ufatteligt komprimeret. Vi har haft dygtige og erfarne medarbejdere ind over opgaven, og så har vi planlagt detaljerne i tide, det betyder alt” siger Jesper Sørensen.

CG Jensen er nu ved at afrigge byggepladsen.

Tilbage til oversigt