Ekstra bevilling: Flydende aktivitetshus får vokseværk

14-02-2019Ekstra bevilling: Flydende aktivitetshus får vokseværkCG Jensen er i gang med at opføre et flydende aktivitetshus, der skal ligge ud for Sandkaj i Nordhavn. Huset skal understøtte udviklingen af et aktivt fritidsliv i Nordhavn og bliver nu større end først antaget. Takket være en bevilling fra Lokale og Anlægsfonden på 1,9 mio. kroner bliver det kommende aktivitetshus nu […]

CG Jensen er i gang med at opføre et flydende aktivitetshus, der skal ligge ud for Sandkaj i Nordhavn. Huset skal understøtte udviklingen af et aktivt fritidsliv i Nordhavn og bliver nu større end først antaget.

Takket være en bevilling fra Lokale og Anlægsfonden på 1,9 mio. kroner bliver det kommende aktivitetshus nu udvidet og optimeret, så der kommer endnu bedre udendørs opholdsarealer samt bedre offentlig adgang til disse.

Der etableres blandt andet et flydende udendørs ’opholdsmøbel’ i tilknytning til huset, hvor man kan slænge sig eller hoppe i vandet fra. Samtidig bliver badezonen udvidet, og der bliver fremover mulighed for 50 meter banesvømning med tilknyttet ’svømmeø’. 

Huset forventes – trods udvidelse – klar til sensommeren

Aktivitetshuset indeholder fællesrum, toiletter, omklædning med bad, sauna og udendørs opholdsarealer. Tidsplanen for etableringen på Sandkaj var planlagt til sensommeren 2019 – og med de ekstra midler på 1,9 millioner kroner til en udvidelse vil anlægsarbejderne blive koordineret, så den færdige facilitet kan stå klar på nogenlunde samme tid.

“Vi forventer at have detailprojektet på plads sidst i denne måned, hvorefter vi kan ordre de sidste materialer. Vi forventer levering af de første pontoner lige inden påske – samt levering af de sidste pontoner lige efter påske, hvorefter opførelsen af de delvis præfabrikerede huse kan starte. Om alt går vel forventes indvielse af Det Flydende Aktivitetshus i løbet af august 2019”, siger projektleder Henrik Stenholm Møller.  

CG Jensen har vundet konkurrencen om at bygge det nye hus sammen med Spectrum Arkitekter. Om begrundelsen skriver bygherren By og Havn på deres hjemmeside:

“CG Jensens projekt udmærker sig ved at være et aktivitetshus i godt design, der understøtter kvarterets maritime karakter og åbner sig op mod publikum.”
  
Konstruktionen af aktivitetshuset sker netop nu på Prøvestenen i København. Når delelementerne er færdige, sejles de til Sandkaj og monteres i moduler.

  

Tilbage til oversigt