Fortsat fuld fart på Rødovre Port

Hele det 37.500 kvadratmeter store råhus står færdigt, og der arbejdes hen imod fire afleveringer fra slutningen af maj til juli, hvor 300 lejligheder skal stå klar til indflytning.

”Vi er godt med, men det bliver lidt af en udfordring at få flyttet knap 300 familier ind på området, samtidig med at vi stadig er i gang på pladsen” siger projektchef Klaus Mels Nielsen fra Byggeri Øst.

CG Jensen har på noget nær rekordtid opført råhuset til det omfattende bolig- og erhvervsprojekt, og allerede for et år siden flyttede de første beboere ind på området, da CG Jensen afleverede de første af i alt 11 bygninger.

”Vi har lige holdt 1-års gennemgang på første blok, og i begyndelsen af maj måned skal vi have gennemgang på nummer to,” fortæller Klaus Mels Nielsen.

De knap 300 lejligheder, som nu gøres klar til indflytning, er beliggende i de to tårne, hvorfra broen, som forbinder bebyggelsen på tværs af Tårnvej, starter. Det tredje tårn, som broen fører over til, skal først afleveres efter nytår. Det drejer sig om godt 120 lejligheder.   

Under broen skal der laves facader, og så skal selve broen begrønnes ligesom stræderne.

På hovedstrøget, som løber ned igennem hele bebyggelsen, har CG Jensens anlægsgartnere netop lagt de sidste fliser. I alt lægges der godt 6.000 kvadratmeter fliser på de befæstede områder.

Projektchef Klaus Mels Nielsen fortæller, at der lige nu er i snit 90 timelønnede i gang på den store byggeplads om dagen. De installerer inventar i lejlighederne og i byrummet, maler og udfører fliselægning og beplantning. Og så er der teknikerne, som har travlt med at installere alt det tekniske udstyr, som er nødvendigt i høje bygninger – blandt andet brandtekniske installationer.

CG Jensen opfører Rødovre Port i totalentreprise. Alle anlægs-, funderings-, jord-, kloak-, beton-, og stålarbejder udføres i egenproduktion.

Rødovre Port omfatter et helt nyt bolig- og erhvervsområde med 534 lejeboliger, butiksstrøg, kontorer, forretninger, parkeringskælder samt en gangbro. Lejlighederne er af varierende størrelse, således at der er plads til både studerende, singler, par og børnefamilier.