Gigantisk insitu projekt fascinerer og udfordrer på samme tid

25-07-2018Gigantisk insitu projekt fascinerer og udfordrer på samme tid “Det er atypisk på alle måder.” Sådan siger vores islandske projektleder Siggeir Torisson om opførelsen af det 65 meter lange og 24 meter brede slusekammer, som 25 af vores betonfolk i øjeblikket arbejder på at færdiggøre i en gammel tørdok på Refshaleøen i København. Slusekammeret er en […]

“Det er atypisk på alle måder.”

Sådan siger vores islandske projektleder Siggeir Torisson om opførelsen af det 65 meter lange og 24 meter brede slusekammer, som 25 af vores betonfolk i øjeblikket arbejder på at færdiggøre i en gammel tørdok på Refshaleøen i København.

Slusekammeret er en vigtig brik i et af Sveriges største og vigtigste infrastrukturprojekter. I Stockholm har man brug for at forny forbindelsen mellem fastlandet og bydelen Gamla Stan, og her skal slusekammeret hjælpe med at adskille højdeforskellene på vandet i Skærgården og søen Mälaren.

Vores betonfolk armerer og støber kontinuerligt, og projektleder Siggeir Torisson føler sig udfordret på den gode måde.

“Det er spændende, for det er anderledes på alle leder og kanter. Vi skal eksempelvis lave relativt store og buede vægge, som skal beklædes med granit.” 

CG Jensen støber slusekammeret for Skanska med svensk beton – efter svensk standard. Det gigantiske kammer skal efter planen stå klar til efteråret, hvorefter det vil blive sejlet til Stockholm. 

Tilbage til oversigt