CG Jensen realiserer kompliceret boligprojekt på Frederiksberg

24-08-2018CG Jensen realiserer kompliceret boligprojekt på FrederiksbergUnderjordisk metrostop, madmarked i stueetagen og 30 fine byhuse/ejerlejligheder på toppen. Det er hele tre ting på én byggegrund, men før den kombination kan lade sig gøre på den attraktive adresse på Frederiksberg Allé 41, skal CG Jensens erfarne betonfolk støbe et kompliceret betondæk for totalentreprenøren NRE Danmark A/S. […]

Underjordisk metrostop, madmarked i stueetagen og 30 fine byhuse/ejerlejligheder på toppen. Det er hele tre ting på én byggegrund, men før den kombination kan lade sig gøre på den attraktive adresse på Frederiksberg Allé 41, skal CG Jensens erfarne betonfolk støbe et kompliceret betondæk for totalentreprenøren NRE Danmark A/S.

“Det er i mine 43 år i branchen det mest komplicerede armeringsarbejde, jeg har set”, siger projektchef Jesper Sørensen om opgaven.

Betondækket skal være stærkt nok til at sikre, at en tredjedel af den kommende bygning kan svæve i luften, så der under bygningen kan blive plads til et areal med blandt andet udendørsservering og nedgang til metroen. Det stiller store krav til styrken i det knap 1000 kvadratmeter store betondæk.

”Dækket er så komprimeret, og det kan være svært at flette så meget armeringsjern sammen på så lidt plads. Samtidig er rækkefølgen altafgørende”, forklarer projektchef Jesper Sørensen og tilføjer, at der skal ikke mindre end 50 kabler i dækket for at gøre det ekstra stærkt.

3D er vejen frem

Hvert eneste armeringsjern er nummeret, så det bliver placeret rigtigt i det omfattende og komplicerede ’armerings-puslespil’, der lægges af 20 betonfolk. Til at guide dem på rette vej benytter byggeleder Jonas Dan Groser sig af et 3D program, hvorfra han og praktikanten Simon Hedelund kan trække tegninger ud til folkene, så de kan se, hvordan jernet skal placeres og bindes.

”Jeg har ikke prøvet at arbejde så detaljeret med en 3D model før. Det tog lidt tid, før vi fik det på plads, men nu kører det”, siger Jonas Dan Groser, der gennemgår tegningerne med folkene mange gange i løbet af dagen.

”Vi havde ikke kunnet løse opgaven uden 3D modellen. Det har endda hjulpet os til at finde nogle fejl, som vi har fået rettet inden udførelse”, siger projektchef Jesper Sørensen.

Metrostop udfordrer

På grund af det underjordiske metrostop er der flere steder på byggegrunden, hvor understøtning af dækket ikke kan placeres, blandt andet hen over elevator- og ventilationsskakt samt rulle- og nødtrappe. Endnu en udfordring blandt mange. Men projektchef Jesper Sørensen er fortrøstningsfuld.

”Vi har en rådgiver, som er beslutningsdygtig og fornuftig at tale med. Og så har vi dygtige og erfarne folk, det betyder alt”, siger han.

Den sidste og største støbning finder sted den 5. oktober, hvorefter kablerne skal efterspændes. Herefter er CG Jensens opgave afsluttet og betondækket klar til at blive bebygget.

De nye lejligheder forventes at kunne tages i brug fra november 2019. Du kan læse mere om projektet her

 

Bygherre: Unionkul Udvikling ApS og NRE Danmark A/S

Totalentreprenør: NRE Danmark A/S

Arkitekt: COBE

Rådgivende ingeniør: Arne Elkjær A/S

Byggeperiode: Maj 2018 – oktober 2018

Entrepriseform: Underentreprise

Tilbage til oversigt