Terrorsikring af Christiansborg går ind i den afsluttende fase

10-07-2018Terrorsikring af Christiansborg går ind i den afsluttende faseFra granitblokke til granitkugler: CG Jensen opsætter de første af i alt 85 granitkugler, der fremover skal beskytte folkestyret mod terror.  Kuglerne skal opstilles i en halvcirkel, der strækker sig fra Christiansborg Slotskirke til indgangen til Rigsdagsgården. Områdesikringen skal forhindre biler uden lovligt ærinde i at komme ind på området. Derfor […]

Fra granitblokke til granitkugler: CG Jensen opsætter de første af i alt 85 granitkugler, der fremover skal beskytte folkestyret mod terror. 

Kuglerne skal opstilles i en halvcirkel, der strækker sig fra Christiansborg Slotskirke til indgangen til Rigsdagsgården.

Områdesikringen skal forhindre biler uden lovligt ærinde i at komme ind på området. Derfor er der inde i hver kugle monteret en sikkerhedspullert, der kan stoppe selv den største lastbil.   

Biler med officielt ærinde vil fortsat kunne køre ind på Christiansborg Slotsplds, da man to steder i halvcirklen har anbragt sænkbare pullerter. 

Granitkuglerne er hugget af lys, nordisk granit, og det kræver et stort fokus at opstille dem.

“Granitkuglerne skal stå 100 procent præcist. Kommer vi til at ødelægge én, kan det tage op til tre måneder at få leveret en ny”, forklarer projektchef Jackie Glimø.

Det er anden gang, CG Jensen terrorsikrer Christiansborg. Den første gang var i 2014, hvor man ønskede en midlertid sikring. Den nye terrorsikring er permanent, og CG Jensen har sideløbende givet Christiansborg Slotsplads en makeover i form af ny belægning samt omlægning af lamper og træer.

CG Jensen forventer at afslutte arbejdet til Folketings åbning den 2. oktober.


 

Tilbage til oversigt