CG Jensen afleverer nyt flydende aktivitetshus i Nordhavn

19-08-2019CG Jensen afleverer nyt flydende aktivitetshus i NordhavnI dag indvier By & Havn Det Flydende Aktivitetshus i Nordhavn – et foreningshus på vandet med sauna, omklædning og badefaciliteter. Det nye hus er opført af CG Jensens division Ramning og Vandbygning, der har den særlige viden og erfaring, der skal til for at opføre et hus […]

I dag indvier By & Havn Det Flydende Aktivitetshus i Nordhavn – et foreningshus på vandet med sauna, omklædning og badefaciliteter. Det nye hus er opført af CG Jensens division Ramning og Vandbygning, der har den særlige viden og erfaring, der skal til for at opføre et hus som dette.

“Afleveringen er gået rigtig fint. Det har været et meget komplekst projekt at opføre, og det er blevet virkelig, virkelig flot. Det kan vi godt være stolte over.”

Sådan siger en tilfreds projektleder Henrik Stenholm Møller, der sammen med erfarne kollegaer har været med til at styre opførelsen af det nye foreningshus – et projekt, der i den grad har sat medarbejdernes kompetencer og erfaring i spil.

”På nær fællesrum, sauna og toiletter, som naturligvis er isoleret, er resten af byggeriet u-isoleret og beklædt med lister, som man kan se igennem. Det har givet udfordringer i forhold til installationerne. For eksempelvis skal afløb, vandledninger og spildevandsledning holdes frostfri i de u-isolerede pontoner, hvilket betyder, at der er benyttet el-tracing, som er selvregulerende varmekabler, der tænder og slukker automatisk, når temperaturen nærmer sig frysepunktet, forklarer Henrik Stenholm Møller.

To øer med særlige krav

Det Flydende Aktivitetshus ligger ud for Sandkaj ved badezonen og er bygget som to øer på flydende pontoner. Den ene ø består af fem pontoner, én udspringshalvø og én landgangshalvø. Her er et fællesrum, toiletter og et depotrum. Den mindre ø består af tre pontoner og rummer M/K omklædning og sauna.

”Pontonerne har et fribord på cirka 60 centimeter og skal stadig kunne holdes flydende med en vis fribordsreserve selv med store belastninger, som typisk vil være en stor samling af mennesker på aktiviteten eller om vinteren med sneophobning på bygningerne. Det har stillet store krav til projekteringen”, siger projektleder Henrik Stenholm Møller.

Hoveddelen af konstruktionen af aktivitetshuset har fundet sted på Prøvestenen i København. Delelementerne har CG Jensen herefter bugseret til Sandkaj ad vandvejen, hvor division Vandbygning og Ramning har monteret og opankret modulerne.

Et moderne mødested

Det Flydende Aktivitetshus er finansieret af Københavns Kommune, Lokale og Anlægsfonden og By & Havn og ventes at blive et nyt populært mødested i Nordhavn.

Huset er tegnet af Spektrum Arkitekter, og hele byggeriet er projekteret til at kunne holde til at kunne modstå en vandstandsforskel på cirka 2,2 meter.

For mere information kontakt venligst:

Projektleder Henrik Stenholm Møller på telefon 27 22 19 57 eller på mail hsm@cgjensen.dk

Byggeleder Dirch Møller på telefon 27 90 29 90 eller på mail dm@cgjensen.dk

Kommunikationschef Stine Monrad Kollerup på telefon 27 90 9798 eller på mail smk@cgjensen.dk