CG Jensen ansætter bæredygtighedschef

CG Jensen har som mål at blive klimaneutral i 2029. For at styrke firmaets grønne omstilling ansætter CG Jensen tidligere salgs- og markedsdirektør med ansvar for bæredygtighed i Barslund, Poul-Erik Olsen. Målet er at finde en årlig procentvis reduktion af CO2 udledningen samt på lidt længere sigt at kunne tilbyde kunden en bæredygtig udførelse uden meromkostninger.

CG Jensen har som mål at blive klimaneutral i 2029. For at styrke firmaets grønne omstilling ansætter CG Jensen tidligere salgs- og markedsdirektør med ansvar for bæredygtighed i Barslund, Poul-Erik Olsen. Målet er at finde en årlig procentvis reduktion af CO2 udledningen samt på lidt længere sigt at kunne tilbyde kunden en bæredygtig udførelse uden meromkostninger.

”At få ansvaret for den grønne omstilling i CG Jensen er et drømmejob for mig. CG Jensen har et ønske om at kunne tilbyde kunden en bæredygtig udførelse uden meromkostninger – og det harmonerer godt med min tilgang. Jeg kan godt lide at sætte barren højt”, siger ny bæredygtighedschef i CG Jensen, Poul-Erik Olsen. 

CG Jensen forventer at lancere en ny strategi for grøn omstilling primo maj 2022. Blandt indsatspunkterne vil formentlig være en grønnere maskinpark, højere genanvendelse af materialer, energibesparende tiltag på byggepladsen samt etablering af klimaregnskab og konkrete forslag til CO2-reducerende tiltag i tilbuddene.

”Jeg har arbejdet intensivt med bæredygtighed igennem det sidste halvandet år. Nu glæder jeg mig til at lave de første analyser og dataindsamling, så vi kan se, hvor vi skal sætte ind. CG Jensen har en af landets største egenproduktioner, hvilket giver os en god mulighed for at præge alle led – herunder indkøb og udførelse”, siger Poul-Erik Olsen. 

Menukort med klimavenlige løsninger

CG Jensens nye bæredygtighedschef vil som noget af det første kigge på, hvordan man i højere grad kan skræddersy CG Jensens tilbudsgivning.

”Når kunderne køber et projekt hos CG Jensen, skal de have mulighed for at kende klimaaftrykket. Og de skal have mulighed for at bestille præcis det klimaaftryk, der passer for dem”, siger Poul-Erik Olsen.

Herudover venter også en indsats med at udvikle byggerier, der har det lavest mulige CO2 aftryk til glæde for både kunder og kommende beboere.

”Det er tid til, at vi ryster posen og gentænker vores processer – blandt andet ved hjælp af ny teknologi og intelligente materialevalg”, siger Poul-Erik Olsen.

Adm. direktør i CG Jensen, Michael S. Larsen tilføjer:

”I CG Jensen vil vi gerne være forrest i feltet, når det handler om den grønne omstilling. Vi ønsker at gøre bæredygtige løsninger lettilgængelige og fleksible at arbejde med for vores kunder. Det kræver et stort fokus på den grønne opgave i koncernen, og derfor er jeg glad for, at vi i dag kan præsentere Poul-Erik Olsen som en dedikeret chef for dén indsats”

Medarbejderne er nøglen til succes 

For CG Jensen har det været vigtigt at inddrage medarbejderne i strategien for den grønne omstilling. Gennem en række workshops med udvalgte medarbejdere fra firmaets divisioner og stabe har CG Jensen indtil videre fået forslag om 160 konkrete indsatspunkter, hvor man kan sætte ind.

”Det er vigtigt at italesætte udfordringer og løsninger og få det bragt ned på et konkret niveau, hvor vi kan se, hvor meget CO2 vi kan spare. Det er vanvittig vigtigt, at alle er med og kan se sig selv i målene, så de kan stå klar til at hjælpe”, siger Poul-Erik Olsen.

Netværk skal påvirke udbud

Poul-Erik Olsen har mange års erfaring med organisations- og bestyrelsesarbejde. I sin nye rolle for CG Jensen lægger han op til at samle et netværk af byggebranchens bæredygtighedschefer for sammen at kunne påvirke udbuddene i en mere grøn, men også pragmatisk retning.

”Der er et voksende krav til bæredygtige løsninger i byggebranchen. Det er en god ting, men det er vigtigt, at vi får gjort udbudskravene konkrete og håndgribelige, så det bliver farbart for både kunde og entreprenør”, siger Poul-Erik Olsen.

CG Jensens bæredygtighedschef bliver en del af CG Jensens ledergruppe.

Bagom CG Jensens nye Bæredygtighedschef

Navn: Poul-Erik Olsen
Erfaring: Tidligere salgs- og markedsdirektør med ansvar for bæredygtighed i Barslund. Har deltaget i Regeringens Klimapartnerskab for Bygge- og Anlæg.
Uddannelse: Bygningsingeniør
Privat: Bosat i Hillerød med sin kæreste Mimi og datteren Mathilde på 14 år. Herudover har han to store børn; Camille på 27 og Frederik på 24 år