CG Jensen støber kæmpe bundplade til bycampus

I går støbte CG Jensen knap 2.000 kvadratmeter bundplade til 158 boliger på kommende Frederiksberg-campus.

I går støbte CG Jensen knap 2.000 kvadratmeter bundplade til 158 boliger på kommende Frederiksberg-campus.

”Det var en festdag. Alle kunne mærke støbefeberen på sådan en dag; har vi nu husket det hele? Det er sundt at mærke, for om lidt tænker man ikke over alle de timer, vi har lagt i bundpladen. Så har vi sat punktum og er klar til at montere”, siger projekterings- og projektleder Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel.

Og der ligger skam ganske mange refleksioner og arbejdstimer forud for gårsdagens støbning på det kommende campus-område ud til Åboulevarden. Armeringen og formene var blevet finjusteret til det sidste – og man havde i bundpladens nabokonstruktioner støbt varmetråde ind, så man kunne undgå de såkaldte differenstemperaturer, der kan forårsage revner.

”Når betonen hærder, stiger temperaturen til 30-40 grader inde i bundpladen. Det er vigtigt, at de omkringliggende konstruktioner ikke afviger meget over 15-20 grader, her kan varmetrådene hjælpe – og så pakker vi bundpladen ind i måtter og presenning straks efter, vi har slebet den. På den måde kan vi styre temperaturforskellene”, forklarer projekterings- og projektleder Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel.

Godt samarbejde gør forskel

Støbningen kørte gnidningsfrit fra tidlig morgenstund til sen eftermiddag, hvor fjorten kollegaer var i fuld sving. I løbet af dagen håndterede de 780 kubikmeter beton – og Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel stod også selv ved pumpen, når der var allermest tryk på.

”Vores gode bundplade-sjak holdt hænderne varme og knoklede i kulden for, at vi skulle nå det – og IBF Beton var gode til at levere beton til tiden”, siger projekterings- og projektleder Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel, der også roser samarbejdet med rådgiveren Moe.

”Moe har været gode til at lytte – og de har været samarbejdsvillige i forhold til at finde gode løsninger. Vi har kunnet ensarte udgravningen og designet af bundpladen, hvilket har gjort armeringsarbejdet nemmere.”

Råhus på fem måneder

Inden jul kommer kranen op og den 3. januar i det nye år går man i gang med at montere.

”Vi glæder os meget til elementmontagen. På fem-seks måneder skal vi bygge råhuset til bygningen Noli, som består af parkeringskælder, stue og fem etager. Alt imens vores kollegaer fra division Byggeri arbejder med aptering af nabohuset Umeus, som består af 519 studieboliger”, siger projekterings- og projektleder Rasmus Lyø Fabritius de Tengnagel.

CG Jensen opfører det nye Rolighedsvej bycampus på Frederiksberg for byudviklingsinvestoren NREP. Det samlede areal bliver på 20.000 kvadratmeter fordelt på 677 boliger. Hertil kommer 900 kvadratmeter erhverv i stueplan.

Det store campus-område kommer også til at rumme idrætshal, skole og et grønt område.

Det samlede projekt ventes at stå færdigt i 2024.

Læs mere om vores kompetencer inden for beton og byggeri