Direktører går sammen for at få mere diversitet i byggebranchen

Alt for få kvinder og minoriteter vælger bygge- og anlægsbranchen som levevej. Det skal der laves om på. Derfor går…

Direktørene fra a. Enggaard, Arkil, Stark, CG Jensen og ambercon, går sammen om mere diversitet i byggebranchen.

Alt for få kvinder og minoriteter vælger bygge- og anlægsbranchen som levevej. Det skal der laves om på. Derfor går CG Jensen nu sammen med tre andre store aktører fra branchen; Arkil, Ambercon og STARK, for at arbejde for at få mere diversitet ind på byggepladser og kontorer. Et af midlerne er konferencen ”Byggeriets Diversitetsdag”, der afholdes første gang den 17. september i år.

I en fælles kronik i Licitationen i dag skriver de fire virksomheders direktører blandt andet:

”Verden er i bevægelse, men bygge- og anlægsbranchen har gennem en del år stået i stampe, når det gælder diversitet på arbejdspladsen.
Medarbejderstaben afspejler ganske enkelt ikke befolkningens sammensætning. Nok er flere begyndt at tale om at få mere diversitet ind på kontorer og byggepladser,
men vi kan som branche vinde stort på at sætte tempoet gevaldigt op.”

Lancerer årlig konference

Byggeriets Diversitetsdag er tænkt som en årligt tilbagevendende konferencedag, hvor de fire initiativtagere gennem oplæg, cases,
debat og hæderspriser til dem, der gør en forskel, ønsker at inspirere branchen til at arbejde aktivt for mere diversitet.

Temaet på den første Byggeriets Diversitetsdag er kvinder i byggebranchen. Ifølge de fire direktører, er netop kvinderne et helt centralt sted at starte,
for selv om de udgør halvdelen af befolkningen, udgør de kun ni procent af medarbejderne i branchen – og kun tre procent af håndværkerne.

”Derfor er det på tide, at vi river byggepladshegnet ned og aktivt inviterer kvinderne indenfor.
Dels skal vi blive bedre til at fortælle, at der er virkelig gode karrieremuligheder i branchen for kvinder, der har lyst til at styre kraner,
maskiner, byggepladser og virksomheder og dels skal vi i gang med en kulturændring, hvor vi siger fra overfor negativ forskelsbehandling”,
fortsætter direktørerne i den fælles kronik.

Flere skal med

Målet er, at Byggeriets Diversitetsdag over de kommende år udvikler sig og tiltrækker størstedelen af virksomhederne i branchen.

Ikke bare som deltagere på konferencen, men også som medarrangører og medvirkende til at omsætte inspirationen til håndgribelig virkelighed i skurvognene.

”Vores håb er, at flere virksomheder vil gå sammen med os – og at vi sammen med resten af bygge- og anlægsbranchen kan skabe en sneboldeffekt, der kan være med til at styrke fagligheden, fællesskabet og forretningen i de enkelte virksomheder”, slutter direktørerne i kronikken, som du kan læse her.

Om Byggeriet Diversitetsdag

Byggeriets Diversitetsdag afholdes første gang torsdag den 17. september klokken 10 – 16 med et tætpakket program fokuseret på,
hvordan man kan tiltrække flere kvinder til branchen.

Her vil et bredt udvalgt af kompetente oplægsholdere, der allerede er en del af branchen, italesætte udfordringer og give gode råd til, hvad branchen med fordel kan ændre.

Grundet corona-situationen er der i år desværre ikke fri tilmelding til konferencen, der afholdes med et meget begrænset antal deltagere og i henhold til gældende retningslinjer.

Konferencen vil blive livestreamet på byg-dag.dk, hvor man også kan finde yderligere inspiration og mere information om baggrunden for konferencen.