Flere kvinder får praktikplads i byggeriet

15-11-2018Flere kvinder får praktikplads i byggeriet I løbet af de første otte måneder af 2018 har 467 kvindelige lærlinge skrevet under på en aftale om en praktikplads med en bygge- og anlægsvirksomhed. Det er 100 flere end på samme tid sidste år – og en stigning på hele 27 procent –  viser nye tal fra […]

I løbet af de første otte måneder af 2018 har 467 kvindelige lærlinge skrevet under på en aftale om en praktikplads med en bygge- og anlægsvirksomhed. Det er 100 flere end på samme tid sidste år – og en stigning på hele 27 procent –  viser nye tal fra Undervisningsministeriet.

Underdirektør i Dansk Byggeri, Louise Pihl, henviser til initiativet Boss Ladies, hvor arbejdsgivere, fagforeninger, kommuner og uddannelser går sammen om at få flere kvinder ind i byggeriet – blandt med støtte fra fonde – men også med hjælp fra 29 kvindelige ambassadører, der skal vise vejen for unge skolepiger på de ældste klassetrin.

“Jeg tror, der sker det, at når først, der er nogen, der kommer ind, så får flere lyst”, siger Louise Pihl.

To af dem, der er med til at vise vejen, er CG Jensens formand Marie Lund og lærling Gry Månsson.

“Det er svært at stå alene i starten, men vi kender vejen og kan vise, at den ikke er umulig,” som Marie Lund siger.

De to rollemodelller skal tre gange om året ud i skolerne på de ældste klassetrin og prøve at inspirere andre unge piger via deres egen historie og karrierevalg.

Tilbage til oversigt