Ny arbejdsmiljøchef: “Arbejdsmiljø er en fælles indsats”

30-04-2019Ny arbejdsmiljøchef: “Arbejdsmiljø er en fælles indsats”CG Jensens nye arbejdsmiljøchef, Susanne Bruun, vil føre arbejdsmiljø helt ind i kernen af CG Jensens produktion, hvor relevant adfærd og vidensdeling skal være en naturlig del af hverdagen. ’Her passer vi på hinanden.’ Sådan står der på CG Jensens byggepladsskilte. Og det skal der ifølge CG Jensens nye […]

CG Jensens nye arbejdsmiljøchef, Susanne Bruun, vil føre arbejdsmiljø helt ind i kernen af CG Jensens produktion, hvor relevant adfærd og vidensdeling skal være en naturlig del af hverdagen.

’Her passer vi på hinanden.’

Sådan står der på CG Jensens byggepladsskilte. Og det skal der ifølge CG Jensens nye arbejdsmiljø-, miljø- og kvalitetschef, Susanne Bruun blive ved med.

”Det er en genial sætning og jeg vil bruge den meget mere. Vi vil gerne have, at folk kommer hele hjem – både på kort og lang sigt. Det er det, det hele handler om”, siger den 51-årige ingeniør, der efter fire måneder i arbejdsmiljøchef-sædet har en god idé om, hvordan vi kan udvikle og styrke CG Jensens arbejdsmiljøindsats.

”CG Jensen er et sted med mange traditioner og hvor man lykkes. Der er en faglig stolthed og en høj virkelyst – og som udgangspunkt er der godt styr på regler, hjælpemidler og adfærd. Men vi kan godt rykke os en kende. Når tingene ændrer sig, hvilket de ofte gør på en byggeplads, er vi ikke altid skarpe nok til at se, hvad der er den bedste løsning – frem for den hurtigste.”

Safety First

For Susanne Bruun er det vigtigt, at vi sætter ord på, hvilken adfærd vi vil have. Selv er hun ikke i tvivl.

”For mig er det vigtigt, at arbejdsmiljø ikke bliver en sidevogn. Det skal være en måde, vi producerer på: Vi forventer, at man laver adgangsvejene med det samme, at man får købt det tekniske udstyr og givet folk de nødvendige hjælpemidler. Sikkerhed kommer før økonomi”, understreger Susanne Bruun, der mener, at en god og sikker byggeplads ofte også er en lønsom byggeplads.

”Typisk kan man se på byggepladshegnet, om det er en sag, man tjener penge på. Hvis det først er rodet, er det svært at vende.  Det kan være forskellige forhold – som at du ikke har tænkt på, hvordan folk skal bevæge sig sikkert rundt. Jeg tror, vi kan få en bedre produktion ved at tænke endnu mere i arbejdsmiljø.”

Vigtigt at vidensdele

Susanne Bruun vil dele den kommende arbejdsmiljøindsats op i etaper. Første etape bliver at dele viden i langt højere grad end det er tilfældet i dag.

”Der ligger vildt meget viden i den her organisation. Den skal vi ud med i endnu højere grad og her kommer vi til at bruge CGJ appen,”, siger Susanne Bruun og henviser til, at man på appen kan kommunikere tovejs.

”Vi skal have folk til at dele nærved hændelser, så vi kan forebygge dem. Vi skal også kommunikere med vores arbejdsmiljørepræsentanter, som vi gerne vil bringe endnu mere i spil, så vi får en større organisation – og så skal vi sikre, at nyansatte får den nødvendige introduktion, eksempelvis med små videoer på appen, hvor man kan se, hvordan vi arbejder her.”

I næste etape vil Susanne Bruun se på brugen af risikovurderinger, der skal have et eftersyn.

Og endelig er der sundhedsdelen, hvor hun vil arbejde for at udbrede tiltag som morgengymnastik på byggepladserne, rygestopkurser og forebyggelse af skader ved at være mere opmærksom på arbejdsstillinger.

Værdierne betyder noget

Susanne Bruun er en holdspiller. Og i hendes øjne kommer vi bedst i mål ved en fælles indsats.

”Jeg bliver glad, når mine medarbejdere lykkes – og når organisationen lykkes. Jeg lykkes ikke ved at lykkes selv – men ved at lykkes sammen med andre.”  

Med 20 års erfaring tror hun på, at hun kan være med til at udvikle CG Jensen i en positiv retning. Ellers havde hun heller ikke taget jobbet.

”Jeg ser det som en enorm stor mulighed at få lov til at arbejde med CG Jensen og jeg tror på, at jeg kan gøre en forskel. Det betyder meget for mig, at jeg kan være med til at sætte nogle fodspor og være med til at skubbe tingene i den rigtige retning”, siger den uddannede akademiingeniør, der godt kan lide at få teori til at blive til praksis.

”For mig er det vigtigt, at vi gør, hvad vi siger. Jeg er meget værdibaseret og kan bedst lide, når vi er ærlige. Det betyder meget for mig at være i en virksomhed, hvor man lever op til sine værdier”, slutter hun.

Rundt om Susanne Bruun
  • Startede som ny arbejdsmiljøchef i CG Jensen per 1. januar 2019
  • Opvokset på en gård i Østjylland, lidt uden for Grenå
  • Gift med Christian, sammen har de datteren Mitta på 17 år.
  • Bosat på Frederiksberg, København
  • Uddannet Akademiingeniør
  • Har tidligere arbejdet i Hoffmann, Skanska og senest hos kabel- og anlægsentreprenøren Petri & Haugsted
  • Fritidsinteresser: At bruge byen samt at rejse. Elsker at være på skiferie