Tårnene tager form i Postbyen

I København er CG Jensen i fuld gang med råhus-entreprisen på den nye bydel Postbyen – Copenhagen Central

I København er CG Jensen i fuld gang med råhus-entreprisen på den nye bydel Postbyen – Copenhagen Central

Her bliver fem runde tårne med hotellejligheder og boliger omdrejningspunktet for en ny central bydel.

Tårnene opføres i in situ konstruktioner af vores to betondivisioner Beton Arcon og Beton Øst.

Projektchef i Beton Øst Karsten Væde fortæller, at der er travlt på byggepladsen, hvor der lige nu er 90 CG Jensen-ansatte i gang. Når vi når længere hen i projektet, kommer der til at være omkring 120 CG Jensen folk på pladsen samtidig.

Logistisk udfordring

De mange folk giver trængsel på byggepladsen, og logistikken er da også den helt store udfordring i opførelsen af de fem tårne, hvoraf det højeste bliver 115 meter højt.

Samtidig ligger byggepladsen i et meget trafikeret område tæt på Hovedbanegården, hvor der også opføres andre byggerier lige nu.

Adgangsvejen til CG Jensens byggeplads består af en midlertidig rampe, som senere skal flyttes til en anden del af byggepladsen, og CG Jensen har hele fire tårnkraner i sving på grunden samtidig. Senere, når adgangsrampen flyttes, kommer en femte tårnkran til.

Projektchef Karsten Væde lægger da heller ikke skjul på, at opførelsen af Postbyen er lidt af logistisk udfordring:

”Vi har gang i mange opgaver samtidig under den samlede råhus-entreprise. Den største udfordring er, at vi bygger på alle tårnene på én gang.”

Specielle støbeforme giver fremdrift

Lige nu kan man se, hvordan de første tårne begynder at tage form. Det højeste skal være 115 meter højt, og de første etager er nu støbt på de første tårne.

Karsten Væde fortæller, at tårnene in situ støbes ved brug af to ens støbeform, som CG Jensen har udviklet specielt til denne opgave.

”Støbeformene med det blå løfte-åg kan løftes op og med nogle få varianter i princippet genbruges til alle fem tårne. Yder- og inderformen kan individuelt løftes i ét stykke. På den måde slipper vi for at skille dem ad og samle den igen, hver gang den skal bruges på en ny etage, og vi kan bygge på flere tårne samtidig. Det fungerer supergodt,” fortæller Karsten Væde.

CG Jensens entreprise omfatter i alt ca. 95.000 kvadratmeter råhus fordelt på de fem tårne, et multibrugerhus på ti etager samt en dobbelt parkeringskælder.

Udover vores betondivisioner bidrager også vores division Jord, Kloak & Forsyning til opførelsen af Postbyen.

Vores søsterselskab Hölscher Jensen udfører grundvandssænkning på projektet.

Postbyen – Copenhagen Central forventes færdigopført i 2023.

Det er CG Jensens største råhus- og in situ-projekt til dato.

Læs mere om vores kompetencer inden beton her